Lege cat se poate de serioasa: Pilotii de F1 NU MAI AU NEVOIE SA INJURE!

921

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a trimis o scrisoare tuturor echipelor de Formula 1, in care le cere pilotilor sa nu mai injure in timpul activitatilor media de la Marile Premii.

FIA a luat aceasta decizie in urma plangerilor detinatorilor de drepturi TV, dupa ce finlandezul Kimi Raikkonen si germanul Sebastian Vettel au folosit un limbaj licentios la festivitatea de premiere a Marelui Premiu al Emiratului Abu Dhabi, informeaza autosport.com.

Autosport considera ca FIA a tinut special sa-i avertizeze pe sportivi inaintea Marelui Premiu al SUA, o tara in care un astfel de limbaj nu este tolerat in transmisiile televizate.

Postul britanic BBC a anuntat ca a primit 22 de telefoane de la telespectatori nemultumiti de limbajul folosit de cei doi piloti.

Interviurile realizate la festivitatea de premiere au inlocuit obisnuitele conferinte de presa, incepand cu Marele Premiu al Marii Britanii, care a avut loc in luna iulie.

Vettel si-a cerut scuze pe site-ul sau pentru injuraturile „scapate” pe podium. „Imi pare nespus de rau pentru ca am folosit cuvinte nepotrivite pe podium si imi cer scuze daca am ofensat pe cineva care a urmarit festivitatea de premiere. Luat de val, nu am folosit cele mai potrivite cuvinte si imi cer scuze. Voi fi mai atent data viitoare”, a afirmat Vettel.

Dublul campion mondial nu este la prima abatere de acest fel. In iunie, Vettel a participat la emisiunea „Late Show” prezentata de David Letterman si a scapat doua injuraturi in timpul programului.