Liga I rămâne cu 17 echipe? Mircea Sandu: "Asta e viaţa!"

882Liga I rămâne cu 17 echipe? Mircea Sandu: „Asta e viaţa!”

Promovările şi retrogradările în Liga I nu se mai fac de ceva timp pe criteriu sportiv. Deşi Târgu Mureş a terminat pe primul loc retrogradabil, exista posibilitatea să continue în Liga I. Ca urmare a faptului că Poli Timişoara – care obţinuse promovarea – nu şi-a depus dosarul de licenţiere, a rămas un loc vacant în Liga I.

Comitetul Executiv de săptămâna viitoare va analiza posibilitatea ca ocupanta locului trei din Liga secundă să dispute un meci de baraj cu Târgu Mureş, câştigătoarea urmând să evolueze sezonul viitor pe prima scenă a fotbalului românesc. Totuşi, Mircea Sandu nu crede într-o astfel de variantă, care ar fi, în acest moment, nestatutară.

În regulamentul nostru nu mai este prevăzut vreun articol care să stipuleze existenţa unui meci de baraj în astfel de cazuri. La 1 iunie va avea loc un nou Comitet Executiv în care se va analiza. Personal sunt împotriva revenirii la acel articol, pentru că dă loc la multe interpretări. Rămânem cu 17 echipe? Asta este. Sunt multe solicitări de la cluburi care doresc scăderea numărului de echipe, nu doar la Liga I, ci şi la ligile II şi III.„, a spus Mircea Sandu într-o conferinţă de presă.

Fii primul care află ultimele ştiri din sport direct pe telefonul tău mobil! m.prosport.ro