Liga Nationala de handbal, cu 14 echipe din sezonul urmator!

654

Liga Nationala de handbal, cu 14 echipe din sezonul urmator!Liga Nationala de handbal va avea 14 echipe din sezonul urmator, astfel ultimele doua echipe din clasamentul Ligii Nationale de handbal vor disputa un turneu de mentinere/promovare in prima liga la care vor mai participa si formatiile clasate pe locurile secunde in cele doua serii ale Diviziei A.

In acest sezon, atat la feminin, cat si la masculin, participa 12 echipe. Echipele clasate pe prima pozitie in cele doua serii ale Diviziei A vor promova direct. Ultimele doua formatii din prima liga si cele de pe pozitiile secunde din a doua vor disputa un turneu de mentinere/promovare in LNH.

„Sistemul actual competitional a fost votat in august. A fost facut public incepand cu septembrie si pana se va termina va fi asa cum s-a hotarat. Ca o mentiune speciala, in momentul in care s-a hotarat actualul sistem competitional, la acel CA din 13 noiembrie, am fost singurul care a votat impotriva, fiindca nu consider ca actualul sistem de play-off este cel mai fericit. Din cauza asta si facem eforturi ca, din sezonul viitor, calendarul competitional sa fie diferit. S-a hotarat in cadrul Consiliului de Administratie ca din sezonul viitor sa activeze 14 echipe. Modul de a se retrograda din liga anul acesta si practic promovarea pentru anul viitor va fi in modul urmator: echipele clasate pe locurile 11 si 12 in Liga Nationala vor participa intr-un turneu de accedere/mentinere in prima divizie cu ocupantele locurilor doi in Divizia A. Va fi organizat un turneu, iar fiecare echipa va juca cu fiecare”, a spus Dedu.

Alexandru Dedu se asteapta ca intrecerea feminina sa fie intre primele trei ca valoare din Europa.

„Campionatul viitor va fi, la fete, intre primele trei din Europa. Sunt doua echipe care vor asigura sarea si piperul, vorbim de Baia Mare si CSM. Sa nu uitam ca Brasovul este o echipa foarte, foarte solida. Vorbim de dorinte de marire a echipei din Roman, care a demonstrat un handbal bun la Cupa Romaniei. Braila, la Craiova se vor face investitii, Clujul a gasit un partener foarte interesant. Cred ca vom avea un campionat foarte tare si interesant la nivelul fetelor”, a precizat Dedu.

Sursa: mediafax.ro