Liga I va avea 14 echipe din sezonul 2015-2016 si sistem play-off si si play-out!

1147

Liga I va avea 14 echipe din sezonul 2015-2016 si sistem play-off si si play-out!Liga I va avea 14 echipe din sezonul 2015-2016 si un sistem play-off si si play-out, membrii Adunarii Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal votand in unanimitate, propunerea schimbarii sistemului competitional al Ligii I.

Presedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, considera ca acest sistem ar reprezenta o concentrare a valorilor.

„Am votat sa avem un campionat cu 14 echipe, sistem play-off, play-out. Va fi mai interesant pentru ca sunt tot 36 de partide si rezulta tot aceiasi bani si fiind mai putine echipe va fi o resursa financiara in plus din drepturile TV. 14 echipe inseamna o concentrare de valori si repetarea unor jocuri atractive, cum e Dinamo – Steaua sau Astra – Petrolul. Cu aceasta propunere a fost toata lumea de acord”, a declarat Anghelache.

Intrebat daca Federatia Romana de Fotbal va aproba propunerea LPF de schimbare a sistemului competitional, Anghelache a raspuns:

„Da, domnul Burleanu a spus ca asteapta propunerea ligii. In Comitetul Executiv va fi discutata aceasta propunere a noastra. Nu pot sa fac speculatii ce va face presedintele federatiei”.

Presedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a declarat la finalul Adunarii Generale Extraordinare de marti, ca Liga I va creste valoric ca urmare a schimbarii sistemului competitional.

„Cu 14 echipe, Liga I va arata mai bine. E o concentrare a valorilor, un numar mai mare de meciuri decat in prezent si bani mai multi din televizare”, a spus el.

Argaseala a explicat ca la finalul editiei 2014-2015 vor retrograda sase echipe, iar dupa trecerea la noul sistem, din sezonul 2015-2016 doua. Play-off-ul se va disputa intre echipele clasate la finalul sezonului regulat pe locurile 1-6, iar play-out-ul intre formatiile clasate pe locurile 7-14.

LPF va propune Comitetului Executiv al FRF si schimbarea sistemelor competitionale din esaloanele inferioare: Liga a II-a cu o serie de 20 de echipe din care promoveaza 2 si retrogradeaza 4, iar Liga a III-a cu patru serii a cate 18 echipe din care promoveaza 4 si retrogradeaza 16.

„Meciurile vor fi mult mai incinse in Liga I pentru ca in sezonul urmator vor retrograda sase echipe. La finalul editiei 2015-2016 vor retrograda doua echipe. Noi am propus sa se modifice sistemul competitional si la Liga a II-a si la Liga a III-a. Important este ca incepand de la Liga a III-a sa se retrogradeze in functie de nivelul ligii superioare, respectiv Liga a II-a si Liga I. In propunerea LPF, in Liga a II-a va fi o serie de 20 de echipe, iar la Liga a III-a patru serii a cate 18 echipe. Cei de la Liga a III-a am inteles ca ar propune sa se imparta aceste 72 de echipe pe criterii geografice si atunci ar vrea sa fie sase serii. Dar asta le apartine lor ca decizie”, a mentionat Argaseala.

In acest moment, Liga I se desfasoara dupa sistemul campionat cu 18 echipe. Liga a II-a are in prezent doua serii a cate 12 echipe, iar Liga a III-a are sase serii a cate 12 echipe.

Sursa: mediafax.ro