Lovitura pentru FIFA! CM 2022 in pericol din cauza terorismului!

3215

CM 2022 ar putea fi in pericol, iar FIFA se afla in mijlocul unui scandal dupa nenumaratele acuzatii de coruptie. Toate aceste dupa ce sase tari arabe au facut demersuri oficiale pe langa FIFA pentru a suspenda dreptul de a organiza CM 2022. Tarile arabe au intrerupt luna trecuta legaturile cu Qatar, si au transmis o scrisoare catre FIFA in care au solicitat retragerea dreptului de a organiza CM 2022 de fotbal din cauza ca emiratul din Golf este o ”baza a terorismului”, relateaza Reuters.

Site-ul elvetian The Local relateaza ca Arabia Saudita, Yemen, Mauritania, Emiratele Arabe Unite, Bahrain si Egipt sunt semnatarele unei scrisori catre FIFA in care invoca aplicarea articolului 85 din Codul FIFA, ce permite retragerea organizarii unei competitii in caz de urgenta.

Reuters nu a intrat in posesia unei copii a scrisorii, iar FIFA sustine ca presedintele Gianni Infantino nu a primit un asemenea document.

Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrain si Egipt au rupt relatiile diplomatice si de transport cu Qatarul in luna iunie, sustinand ca acest emirat sustine terorismul si Iranul. Doha a respins insa aceste acuzatii.
sursa: AGERPRES