LPF-ul se spala pe maini in cazul descinderilor DIICOT de la U Cluj si Petrolul Ploiesti

780

Transferurile celor 15 jucatori de la Universitatea Cluj la Petrolul Ploiesti au fost inregistrate in mod corect la Liga Profesionista de Fotbal, in ciuda faptului ca s-au facut in mod gratuit, dupa cum anunta Valentin Alexandru (foto), secretarul general al forului.

Oficialul a precizat ca, din punct de vedere legal, nu a fost nicio problema in mutarea respectivilor fotbalisti, suma de transfer fiind optionala. Daca in contractul inregistrat la Liga nu se solicita niciun ban, atunci prin niciun act adiacent nu se pot solicita bani, ulterior.

Miercuri, procurorii DIICOT au efectuat perchezitii la sediile cluburilor Universitatea Cluj si Petrolul Ploiesti, in legatura cu transferurile cu titlu gratuit ale unor jucatori de fotbal, in conditiile in care clubul clujean era intr-o situatie financiara precara, prejudiciul fiind estimat la 11 milioane de euro.

„Nu cunosc problema, nu a venit nicio instiintare de la DIICOT. Nu va pot spune daca jucatorii au plecat liberi pentru ca e vorba de contracte si sunt lovite de confidentialitate. Eu sunt doar un administratrator. Conform regulamentului ligii, daca la acordul de transfer nu e prevazuta nicio suma, niciodata, sub nicio forma nu mai poate sa apara un act aditional prin care sa se stipuleze o suma. Pentru ca atunci contractul devine nul. Ai spus ca nu iei bani, cu titlu gratuit merge cat e sub contract cu tine. Clubul cedent nu mai poate solicita printr-un act adiacent vreo suma de bani”, a declarat Valentin Alexandru, potrivit agentiei Mediafax.

Secretarul general al LPF a spus ca transferurile au fot inregistrate in mod corect, cu semnaturile necesare pe toate actele: „Din punctul de vedere al ligii, nu e nicio problema. Eu am primit niste acte corecte, au indeplinit conditiile mele de inregistrare si cu asta, basta. E optional daca e trecuta o suma de transfer sau nu. Acordurile de transfer s-au legitimat. A fost vointa unui patron care si-a eliberat jucatorii de contract cu fosta echipa. In ce conditii, e optiunea lui. De vreme ce s-a eliberat un document cu stampila, cu numar de inregistrare de la «U» Cluj, cu semnatura jucatorului si a reprezentantului clubului, din punct de vedere sportiv e corect. Si jucatorul a venit la un club care l-a preluat. Daca acordul are trei semnaturi, jucatorul, clubul cedent si clubul cesionar, nu e nicio problema. Daca e cu «lovele» bine, daca nu, tragi o linie si atat”.