LPF va stabili luni programul competitional al Ligii I!

732

liga 1Liga Profesionista de Fotbal (LPF) va stabili, luni, programul competitional al Ligii I, editia 2013-2014, potrivit mediafax.ro.

Stabilirea etapelor si datelor de disputare a partidelor din noul sezon se efectueaza cu intarziere de aproximativ o luna fata de anul trecut din cauza incertitudinilor in ceea ce priveste sistemul si numarul de echipe care vor participa la editia 2013-2014.

O decizie in acest sens se va lua, sambata, cand Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal va stabili in sedinta sa numarul echipelor care vor participa in sezonul viitor al Ligii I.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, sustine un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vanzarea drepturilor TV. In aceasta situatie, membrii C.Ex. trebuie sa aleaga intre respectarea criteriului financiar stabilit in manualul de licentiere si criteriul sportiv.

Cluburile Rapid si Universitatea Cluj, aflate in insolventa, nu au primit licenta pentru Liga I, dar indeplinesc criteriul sportiv, clasandu-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. In schimb, gruparile Concordia Chiajna si CSMS Iasi au primit licenta, insa au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminand editia trecuta a Ligii I pe pozitiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipa care nu a primit licenta si care a retrogradat in acelasi timp.

Chiar daca sustine un sistem cu 16 echipe in Liga I, presedintele FRF Mircea Sandu a anuntat saptamana trecuta ca toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neindeplinirii conditiilor de licentiere ar trebui sa fie pregatite pentru a evolua in prima liga sezonul urmator. El a precizat ca un comitet de lucru format din angajati ai LPF si FRF cauta solutii legale pentru ramanerea sistemului competitional cu 18 echipe, pana la sedinta Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie.