Lucescu: Posibilitati de calificare a nationalei exista daca n-am spune mereu ca asteptam Euro 2016

814

Antrenorul formatiei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a declarat vineri, la Aeroportul Aurel Vlaicu, ca echipa nationala poate obtine calificarea la CM 2014 cu conditia sa isi si propuna acest lucru, iar cei responsabili sa nu caute „alibiuri si justificari” inainte de inceperea preliminariilor.

Tehnicianul a lasat sa se inteleaga faptul ca obiectivul impus selectionerului Victor Piturca de conducerea Federatiei Romane de Fotbal, calificarea la Euro 2016, este unul prea indeparat.

„Totul depinde de cat de mult crede aceasta nationala in sansele ei. Important este daca jucatorii si antrenorii au incredere in aceasta nationala pentru ca mi se par doua meciuri absolut abordabile. Celelalte la fel, in afara Olandei, care nici ea nu se mai prezinta la nivelul la care au fost. Turcia si Ungaria sunt la nivelul nostru, cu jucatori nu peste nivelul fotbalistilor nostri. Deci posibilitati de calificare exista daca n-am spune mereu ca asteptam 2016 sau ce alt campionat care urmeaza”, a spus Lucescu.

Antrenorul a adaugat ca echipa nationala se afla pe o panta descendenta daca se sperie de adversari inainte de inceperea partidelor din preliminarii. „Eu ma asteptam sa se plece la acest razboi cu foarte multa incredere, cu foarte multa dorinta de performanta. Eu asa am facut intotdeauna. Dau un exemplu, am fost la Nyon (n.r. – la intalnirea anuala a antrenorilor din cadrul UEFA Club Elite) si m-am trezit decan de varsta printre toti acei antrenori mai tineri. Fiecare in parte asteapta un cuvant, un mod de a gandi care sa explice rezultatele obtinute… Chestii pentru care in Romania nu exista interes. Cei de acolo mai intreaba, aici mai putin. Aceasta grupa a Romaniei nu mi se pare mai tare decat altele. Ungaria, Turcia sunt la nivelul nostru, poate doar Olanda este superioara… Dar celelalte nu mi s-a parut ca au facut asemenea rezultate incat sa ne sperie. Daca ne speriem inainte de a incepe si cautam tot felul de alibiuri si justificari atunci inseamna ca suntem pe o panta descendenta foarte serioasa”, a precizat tehnicianul.

Sursa: Mediafax