EXTERN

Manchester City si FC Porto, ANCHETATE de UEFA. CAUZA: transferul unui jucator de 56 de milioane de euro

Manchester City si FC Porto vor fi anchetate de UEFA, din cauza transferului lui Eliaquim Mangala (24 de ani) din vara lui 2014, pentru circa 56 de milioane de euro.

UEFA a decis deschiderea unei anchete in cazul transferului internationalului francez Mangala de la Porto la Manchester City, la mai bine de un an de la acel moment.

Oficialii Forului European au descoperit o problema legata de cei care au detinut drepturile asupra jucatorului. Mangala a fost detinut in perioara Porto nu doar de gruparea lusitana, ci ci se o a treia parte, un fond de capital privat numit Doyen Sports.

Astfel, englezii de la City au trebuit sa cumpere, potrivit rapoartelor contabile, 56,67% din drepturile federative ale francezului de la respectiva entitate, insa realitatea ar fi alta.

 ESPN noteaza ca Porto a incasat in cele din urma 100% din suma de 56 de milioane de euro, insa acest lucru nu a fost trecut conform legii in acte.

Chiar daca lucrurile sunt in acest moment incurcate, iar dovezile putine, presa engleza noteaza ca Porto ar putea primi, in cazul in care va fi gasita vinovata, o interdictie la transferuri.

sursa: sport.ro

Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP