MANDRIA Romaniei! Ce scrie presa STRAINA despre fetele de la handbal care au ELIMINAT CAMPIOANA MONDIALA

1346

Cuvinte magulitoare pentru fetele de la handbal, care au eliminat campioana mondiala en-titre, Brazilia.

Romania Cristinei Neagu, a Micai Bradeanu si a unei Paule Unugureanu intr-o zi de exceptie a eliminat campioana mondiala Brazilia. Echipa nationala de handbal feminin e in sferturile Campionatului Mondial din Danemarca si se va duela chiar cu tara gazda.

Gratie victoriei cu Brazilia, 25-22, Romania a intrat in primele 8 nationale ale lumii si spera la o calificare si la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul viitor.

Presa straina lauda prestatia excelenta a Romaniei din meciul de aseara si vorbeste despre Paula Ungureanu ca despre „cosmarul Braziliei”.

 „Romania nu a impresionat in grupe, acolo unde a obtinut victorii asteptate cu Puerto Rico si Kazakhstan, dar a pierdut cu Spania, Norvegia si Rusia. Insa echipa din estul Europei si-a aratat clasa in optimi. Beneficiind de o defensiva solida si de o evolutie uimitoare a portarului Paula Ungureanu, romancele au eliminat gazdele viitoarelor Jocuri Olimpice”, scrie handball-world.com, care adauga ca: „Ungureanu devine cosmarul Braziliei”.

„Campioana mondiala este eliminata din competitie. Romania a reusit sa invinga cu scorul de 25-22 si a pus capat dominatiei echipei sud-americane”, scrie si site-ul oficial al turneului final.

„Romania a socat campioana mondiala si s-a calificat in sferturile de finala dupa un meci in care a fost echipa mai buna si in care sudamericanele nu au reusit sa gaseasca solutiile pentru a reveni. Campioanele nu au evoluat la capacitate maxima, iar evolutia lor nu a fost sufiecienta pentru a trece de europence, care s-au impus cu 25-22”, scrie si planet-handball.com

sursa: sport.ro