Marian Iancu a renuntat la tot ce mai avea la Poli Timisoara: palmares, culorile si numele!

1456

Autoritatile din Timis au incheiat, vineri, un acord cu fostul patron al clubului de fotbal Politehnica Timisoara, Marian Iancu, prin care acesta din urma cedeaza, gratuit, palmaresul, culorile si numele echipei.

Potrivit primarului Timisoarei, Nicolae Robu, si presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, Marian Iancu a cedat, gratuit, numele, culorile si palmaresul Politehnicii Timisoara.

„In prezent suntem in situatia in care, in urma demersurilor pe care le-am intreprins, in urma discutiilor purtate cu domnul Marian Iancu, suntem astazi (vineri – n.r.) in postura de a afirma: palmaresul, numele si culorile Poli Timisoara au fost readuse in Timisoara si redate timisorenilor, ele ajungand exclusiv sub decizia Consiliului Local Timisoara, a Consiliului Judetean Timis, a Universitatii Politehnice din Timisoara si Asociatiei FC Politehnica Timisoara, condusa de domnul profesor Viorel Boit”, a declarat Robu.

Robu a spus ca numele, culorile si palmaresul Poli Timisoara vor putea fi folosite de club in campionatul viitor.

„Nu poate nimeni aduce argumente ca, de la Revolutie incoace, a existat o Poli mai Poli ca aceasta echipa”, a concluzionat Robu.

Palmaresul, culorile si numele echipei de fotbal Politehnica Timisoara s-au aflat la societatea condusa de Marian Iancu din 2007, cand acesta a facut o asociere in participatiune cu societatea AS FC Politehnica, al carei presedinte este Viorel Boit.

Tototada, palmaresul, culorile si numele au facut obiectul unui litigiu care a durat peste cinci ani, intre societatea condusa de Marian Iancu si gruparea patronata de omul de afaceri italian Claudio Zambon. In 5 aprilie, membrii Comitetului Executiv al FRF au pus in aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv prin care clubul FC Timisoara, condus de Marian Iancu la acea vreme, isi recapata dreptul de folosinta al numelui Politehnica, a culorilor si palmaresului.