Marian Simion este noul antrenor al lotului national de box

1261

Biroul federal al FR de Box, intrunit luni la sediul ANST, a stabilit noile colective tehnice ale loturilor nationale, Marian Simion fiind pus in frunte la seniori, si a stabilit o adunare generala extraordinara pentru alegerea unui nou birou federal pe 25 ianuarie 2013.

La Biroul federal au fost prezenti presedintele Leonard Doroftei, Vasile Citea, Niculae Constantinescu, Valentin Vranceanu, Nicolae Iancu, Ioan Damian, Silviu Muresean, Adrian Lacatus, Marian Simion, Victor Vladu, Relu Auras si Titi Tudor.

La propunerea Colegiului central al antrenorilor au fost aprobati antrenori la loturile nationale. La lotul national de juniori, Titi Tudor este antrenor principal, care isi va alege doi secunzi si un medic. Lotul de juniori va cuprinde initial 15 sportivi, urmand ca numarul sa fie definitivat in functie de bugetul federatiei.

Lotul feminin de box va fi condus in continuare de Adrian Lacatus, care va avea la dispozitie patru secunzi, un medic si un maseur.

La lotul national de tineret, Relu Auras si Valentin Vranceanu se vor ocupa de intocmirea planificarilor si a burselor olimpice. Dintr-un lot initial de 15 pugiliste, vor ramane in pregatiri un numar de 15 la nivel de senioare, tineret si junioare.

Marian Simion a fost votat in unanimitate ca antrenor al lotului national de seniori.

Leonard Doroftei a propus demiterea actualului secretar general, Niculae Constantinescu, care a fost trecut in alta functie, iar postul a devenit vacant. S-a aprobat de asemenea reducerea unui post de referent si infiintarea unui post de secretar general adjunct.

Noul presedinte al FRB a propus infiintarea a 10 centre de excelenta, propunere respinsa de Biroul federal cu 1 vot pentru, 1 abtinere si 10 contra. Leonard Doroftei a solicitat apoi dizolvarea actualului Birou federal si convocarea unei Adunari generale extraordinare de alegeri pentru un nou birou federal pentru 25 ianuarie 2013.