Marica pe picior de plecare de la Schalke: Caut solutia cea mai buna pentru mine!

996

Olanda a fost una dintre surprizele neplăcute la Campionatul European din Polonia şi Ucraina, fiind eliminată încă din faza grupelor după trei înfrângeri.

„Portocala mecanică” este principalul adversar al României în grupa de calificare din preliminariile CM 2014. Ciprian Marica crede că Olanda poate fi bătută, însă spune că până la startul calificărilor, batavii au destul timp să îşi revină şi să producă schimbări în cadrul lotului.

„Greu de găsit o explicaţie. Cea mai bună ar fi poate faptul că n-au format o adevărată echipă. Au fost doar o sumă de jucători de valoare, care nu s-au înţeles cum ar fi trebuit.
Până atunci au suficient timp să-şi revină, chiar dacă s-ar putea să aibă loc schimbări importante în lotul lor, în cazul jucătorilor şi al antrenorului. De un lucru sunt însă convins: putem bate Olanda, doar dacă nu ne ia valul!
Adică să rămânem modeşti şi să nu credem că, dacă i-au bătut alţii, sigur o să-i batem şi noi. De bine, de rău, ei au fost la Euro, noi am stat acasă. Să recunoaştem că au avut şi au jucători mai buni decât noi şi că rămân favoriţi.
Olanda e puternică în atac. Te apucă mirarea când te gândeşti că n-a marcat decât două goluri la Euro, deşi în lot sunt Van Persie, golgheterul din campionatul Angliei, şi Huntelaar, colegul meu de la Schalke şi cel mai bun marcator din Bundesliga. În schimb, batavii au o apărare lentă. Sper să profit de asta şi să marchez la toamnă împotriva lor.” a spus Marica pentru Libertatea.

Chiar dacă mai are un an de contract cu Schalke, atacantul român spune că sunt şanse să părăsească echipa „minerilor” unde nu prea a evoluat în ultimul sezon.

Gigi Becali l-a dorit în trecut pe Marica, considerându-l pe acesta drept cel mai bun atacant român al momentului, un jucător care i-ar putea ajuta pe stelişti să câştige mai uşor titlul.

“Deocamdată, nu ştiu unde voi evolua în următorul sezon. Caut tot felul de soluţii care să fie în avantajul meu”, a mai declarat atacantul român.