Marius Sumudica: Avem sanse minime de calificare!

1086

Avem sanse minime de calificare daca vom juca la 0-0, a declarat Marius Sumudica, antrenorul echipei FC Sporting Club Vaslui, marti, la conferinta de presa oficiala inaintea meciului cu Fenerbahce Istanbul, din cadrul mansei secunde a turului III preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

“Toata lumea se asteapta ca dupa rezultatul de la Istanbul sa avem prima sansa. Si ei au castigat o saptamana de pregatire si vor avea alt ritm. Va fi o partida deosebit de grea dar sper sa putem trece peste ea. Daca vom incerca sa jucam la 0-0, sansele sunt minime pentru a trece mai departe. Cred insa ca putem realiza o performanta istorica, o performanta ce va ramane in istoria clubului si din punctul acesta de vedere va insemna foarte mult pentru mine si pentru jucatori”, a declarat Marius Sumudica.

Antrenorul moldovenilor sustine ca singura sansa este ca echipa sa joace ca un grup unit.

“Daca vom intelege ca trebuie sa fim un grup unit, numai asa vom trece mai departe. In primul meci nu s-a vazut valoarea de piata a jucatorilor turci. Nu mi-e frica de nimic, decat de noi”, a declarat Marius Sumudica.

“Ne-am dat seama de calitatile tuturor jucatorilor de la Fenerbahce dar nu este deajuns. Speram sa profitam de punctele lor slabe pentru ca nimeni nu este invincibil”, a adaugat antrenorul FC Sporting Club Vaslui.

Intrebat daca infrangerea din ultima etapa de campionat, de la CFR Cluj a afectat moralul jucatorilor sai, Marius Sumudica a raspuns: “Acum ne jucam soarta, in campionat mai avem timp, au trecut abia 3 etape si nu ne afecteaza rezultatul de la Cluj. Iau meciul cu CFR ca un antrenament fizic. La CFR am avut o evolutie slaba. Cat priveste returul de miercuri, Vaslui nu a realizat nimic pana acum in aceasta dubla, dar ce a aratat laIstanbulnu a aratat nicio echipa romaneasca in ultimii 10 ani. Cei care au vorbit urat cu Vaslui sunt egali cu multimea vida”.

Portarul vasluienilor, Dani Coman, este increzator in sansa echipei de a se califica mai departe.

“Greul va cadea pe fiecare jucator din primul 11, imi doresc sa nu primim gol si asa vom fi calificati. Cand joci un meci de calificare pentru grupele Champions League, ca familia, o tara intreaga se uita la tine, nu te mai intereseaza aspectul financiar. La fiecare echipa la care am fost am dat ce am mai bun, asa voi face si la Vaslui. Vreau sa facem performanta si sa ne calificam. Avem puterea sa luptam si sa ne calificam indiferent de valoarea lotului si sumele la care sunt cotati jucatorii de la Fenerbahce”, a declarat Dani Coman.

Partida dintre FC Sporting Club Vaslui si Fenerbahce Istanbul, contand pentru mansa secunda a turului III preliminar al Champions League se va desfasura miercuri, de la ora 21.00, pe stadionul Ceahlaul din Piatra Neamt. In tur, vasluienii au remizat 1-1 laIstanbul.