Marius Vizer a fost ales PRESEDINTELE SPORTULUI MONDIAL!

1162

MARIUS VIZER - DOCTOR HONORIS CAUSA - CEREMONIEPresedintele Federatiei Internationale de Judo, Marius Vizer, a fost ales, vineri, la Sankt Petersburg, in functia de presedinte al organizatiei mondiale SportAccord. Vizer a fost ales cu 54 de voturi din 92 si l-a invins pe presedintele Federatiei Internationale de Rugby, francezul Bernard Lapasset. Vizer succede in functie olandezului Hein Verbruggen.

SportAcorde reuneste sub egida sa 107 federatii sportive internationale. Proiectul romanului, considerat reformator, propune organizarea unor evenimente sportive mondiale globale, sub egida SportAccord, care sa fie generatoare de venituri substantiale, din care sa beneficieze fiecare federatie membra, chiar si cele neolimpice, precum si alte mecanisme de finantare a organizatiei: o Banca Internationala a Sportului, o Loterie Internationala a Sportului si o Asigurare Internationala Sportiva.

„Un SportAccord brand mondial recunoscut, cu o structura moderna, chiar re-branduit, cu o viziune sanatoasa si prospera, un SportAccord nou si performant, liber si independent si nemanipulabil, care sa deserveasca strict interesele membrilor sai si a organizatiei lor: cu un brand care sa straluceasca si s fie popular, respectat, mediatizat, apreciat si atractiv pe piata de marketing si media, un SportAccord in care membrii sa fie demni si mandri de organizatia lor,  o organizatie cu identitate, valoare si continuitate, cu programe si structuri de dezvoltare la toate nivelurile, cu evenimente care sa genereze resurse si nu sa le consume, cu structuri si evenimente de nivel, global, regional, national, cu aliante puternice si stabile, astfel incat atunci cand ne asezam la masa tratativelor sa reprezentam o forta si o familie unita, un SportAccord liber si independent, administrat in mod profesionist, transparent si performant”, a declarat Vizer inainte de alegeri.