MECI DE CINCI STELE: Hagi face echipa cu Zidane, Zanetti si Cafu la Varsovia

1063

Nume sonore din lumea fotbalului precum Hagi, Cafu, Zanetti, Le Guen, Abreu, Baia si Berbatov vor fi ambasadori ai tarilor lor la Finala Internationala Danone Nations Cup, programata in perioada 6-9 septembrie, la Varsovia, in timp ce Zinedine Zidane este ambasadorul acestei competitii.

Romania este reprezentata la aceasta competitie, de Atletico Arad, detinatoarea Cupei „Hagi Danone” 2012. In urma tragerii la sorti, Romania a fost repartizata in Grupa E, alaturi de Franta (campioana in 2000 si 2008), Mexic (campioana in 2010), Statele Unite ale Americii si Indonezia.

La aceasta competitie, adresata copiilor sub 12 ani, participa 560 de copii de la 40 de echipe din tot atatea tari. In Polonia, campionii Romaniei vor avea sansa sa joace pe „National Stadium” din Varsovia. Constructia stadionului a costat 500 de milioane de euro. Pe arena cu 58.500 de locuri s-au disputat in aceasta vara cinci partide la turneul final al Campionatului European de Fotbal: Polonia – Grecia 1-1, Polonia – Rusia 1-1, Grecia – Rusia 1-0, Cehia – Portugalia 0-1 si Germania – Italia 1-2.

Campionii de la Atletico vor fi insotiti la Varsovia de Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei „Hagi Danone”. In Polonia, copiii se vor intalni cu Zinedine Zidane, ambasadorul Danone Nations Cup. In acest program international organizat din anul 2000 mai sunt incluse, ca ambasadori ai turneului in tarile lor, nume sonore din lumea fotbalului: brazilianul Cafu, argentinianul Javier Zanetti, francezul Paul Le Guen, uruguayanul Sebastian Abreu, portughezul Vitor Baia si bulgarul Dimitar Berbatov. „Sunt fericit ca acesti pusti vor avea sansa sa joace pe gazonul pe care au calcat de curand vedete precum Cristiano Ronaldo, Ozil, Balotelli si Pirlo. Sa nu uite ca ei reprezinta Romania, iar noi suntem alaturi de ei. Dintr-o competitie cu 40 de echipe mondiale au doar de castigat: trebuie sa fie mai buni zi de zi, decat au fost cu o zi in urma”, a declarat Gheorghe Hagi.

Jucatorul echipei aradene Luca Bodri a declarat: „Am ajuns aici cu talent, munca si ambitie. Toti trebuie sa dam ce avem mai bun si la final sa spunem: «Am castigat!». Este cel mai important turneu din viata mea”. Coechipierul sau Denis Giosu este plin de optimism: „Ne-am calificat deoarece suntem cei mai buni. Vrem sa ajungem intre primele 10 echipe din lume!”. Antrenorul Arpad Cserneczky crede ca Mondialul Danone va fi o sarbatoare a fotbalului:”Imi doresc sa jucam cu cei mai buni. Vreau sa intalnim echipe din America de Sud si Africa. Va fi o ocazie speciala sa invatam si sa ne comparam cu alte culturi fotbalistice”.

Varsovia a fost, in decursul anilor, o fortareata inexpugnabila pentru echipele de fotbal din Romania. Astfel, UTA Arad a pierdut cu 0-8 meciul cu Legia Varsovia (1969, Cupa Campionilor Europeni), Rapid a cedat de doua ori tot cu Legia, 0-2 (1971, Cupa UEFA) si 1-3 (2011, Europa League), iar Dinamo s-a recunoscut invinsa de Polonia Varsovia, 1-3 (2000, preliminarii Liga Campionilor).