Meciul unei CARIERE! Lucian Bute vs Jean Pascal, lupta care poate fi decisiva!

1157

111busaLucian Bute joaca meciul de cariera duminica dimineata, atunci cand il va infrunta pe Jean Pascal, pentru centura cu diamante WBC.

Speculatiile din jurul acestui meci spun ca, indiferent de rezultat, Bute ar avea intentia sa se retraga.

Acesta afirmatii nu au niciun fel de acoperire oficiala, pugilistul roman preferand sa faca declaratii doar legate de lupta de duminica.

Daca Jean Pascal, canadianul de origine haitiana, a preferat o postura agresiva, Lucian Bute a fost calm si sobru, atat la conferinta de presa cat si la cantarul oficial.

„In ring suntem adversari, in rest nu am nimic cu el” a spus Bute.

Pascal insa a afirmat raspicat ca el va fi cel care va iesi triumfator din lupta ce va avea loc la Bell Center si, mai mult, a facut deja rezervari pentru petrecerea de dupa lupta.

Atat casele de pariuri, cat si majoritatea analistilor, il dau drept favorit pe Jean Pascal, despre care se spune ca va incheia partida inainte de limita celor 12 reprize.

Statistic, palmaresul celor doi este asemanator. Pascal are 28 de victorii si 2 infrangeri, in timp ce Bute are 31 de victorii si o infrangere. Mai mult, stilurile lor sunt destul de apropiate. Ambii sunt boxeuri cerebrali, care lovesc destul de putin.

Pascal este in crestere de forma, iar ultimele sale lupte au aratat ca este mai agresiv ca de obicei. A lovit mult si precis, avand un procentaj de peste 50% a loviturilor care si-au atins tinta.

Pe de alta parte, Lucian Bute a fost vizibil afectat de infrangerea suferita in fata lui Carl Froch, in mai 2012. Maniera in care Bute a pierdut a ridicat multe semne de intrebare, insa pugilistul roman afirma ca acum este mai pregatit ca niciodata, chiar daca nu a mai luptat de aproape un an si jumatate si chiar daca a fost nevoit sa urce in categorie pentru aceasta confruntare.

Lupta dintre Bute si Pascal, orice deznodamant ar avea, se anunta una de zile mari, una pe care Canada o asteapta de ani de zile, o lupta intre doi dintre copiii sai adoptivi.

Sursa: antena3.ro