Medalie de aur cu felicitari de la Guvern

1210

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, l-a felicitat telefonic pe sportivul dinamovist Alin Moldoveanu pentru câstigarea primei medalii de aur a delegatiei României la Jocurile Olimpice de la Londra, la proba de pusca aer comprimat 10 metri, informeaza MAI.

„Va felicit pentru rezultatul dumneavoastra exceptional si adresez, totodata, felicitari antrenorilor pentru aceasta mare performanta. Medalia olimpica pe care ati obtinut-o ne-a facut pe noi toti sa fim mândri ca suntem români. Va multumesc si va astept, alaturi de o tara intreaga, sa va intoarceti acasa sanatosi”, este mesajul transmis de ministrul Ioan Rus lui Alin Moldoveanu, prezentat intr-un comunicat de presa de marti al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Alin George Moldoveanu este component al Clubului Sportiv Dinamo din anul 2006, cariera sportiva debutând in 1997 in Focsani, orasul natal al acestuia. Printre performantele de pâna acum ale sportivului dinamovist se afla: titlul de vicecampion mondial la Zagreb in anul 2006, locul IV la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, câstigator al Cupei Mondiale in 2008 la Munchen, finalist de mai multe ori al acestei competitii, câstigarea campionatelor mondiale si europene ale politistilor, a precizat MAI.

Alin Moldoveanu a câstigat, luni, prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Londra, dupa ce s-a impus in proba de pusca aer comprimat 10 metri, din cadrul competitiei de tir.

Moldoveanu, care in calificari a egalat recordul olimpic, cu 599 de puncte, a acumulat un punctaj final de 702.1 puncte, reusind sa câstige prima medalie de aur pentru România la aceasta editie a Jocurilor Olimpice. El l-a invins pe campionul mondial, italianul Niccolo Campriani (701.5 puncte), locul trei revenind indianului Narang Gagan.