1opopMeniul perfect pentru masa de Craciun, care satura fara sa ingrase, a fost pus la punct de o echipa de specialisti din Marea Britanie.

Meniul perfect de Craciun, care contine aportul ideal de calorii si nutrienti pentru o masa, a fost alcatuit de psihologul nutritionist David Lewis si de medicul Margaret Yufera-Leitch.

Meniul este urmatorul, conform dailymail.co.uk:

– 150 de grame de friptura de curcan la cuptor

– 110 grame de piure de castane

– 100 de grame de sos (care se formeaza sub friptura, in timpul coacerii)

– 15 grame sos de merisoare

– Un carnacior

– 80 de grame de cartofi la cuptor

– 155 de grame de varza de Bruxelles inabusita

– 160 de grame morcovi inabusiti

– 150 de grame de varza rosie

– Ca desert, specialistii recomanda 28 de grame de budinca, o felie de placinta si o clementina proaspata.

Specialistii britanici afirma ca proteinele si aminoacizii din carnea de curcan, carbohidratii din cartofi, vitaminele si mineralele din legume, precum si gustul dulce-acrisor al sosului de merisoare transforma pranzul de Craciun intr-o masa ideala si echilibrata din toate punctele de vedere.

Acestia recomanda consumul de fructe proaspete, care favorizeaza digestia, sporesc senzatia de satietate si asigura energia organismului pe parcursul zilei.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here