Michael Shumacher SE RETRAGE OFICIAL din F1. Pentru a doua oara!

1355

Septuplul campion mondial Michael Shumacher a anuntat, joi, la Suzuka, unde urmeaza sa se desfasoare in acest weekend Marele Premiu al Japoniei, ca va pune capat carierei sale in Formula 1 la finalul acestui sezon.

Mercedes nu i-a prelungit contractul pilotului german, scadent la finalul acestui an, si l-a angajat de curand in locul sau pe britanicul Lewis Hamilton de la McLaren. Hamilton va trece la Mercedes din 2013, informeaza autosport.com.

„Am decis sa ma retrag din Formula 1 la finalul sezonului, desi sunt inca in stare sa concurez cu cei mai buni piloti din lume. Sunt mandru de acest lucru si de aceea nu voi regreta niciodata ca am revenit in Formula 1. Pot fi bucuros de performantele mele si de faptul ca mi-am imbunatatit continuu evolutiile in acesti trei ani. Dar la un moment este timpul sa spui «la revedere». In ultimele saptamani si luni nu am fost sigur ca as mai avea motivatia si energia necesare sa merg inainte. Si nu imi este caracteristic sa fac ceva de care nu sunt convins in proportie de suta la suta. Prin decizia luata astazi, ma simt eliberat de aceste indoieli. In cele din urma, ambitia mea nu este numai de a pilota, ci si de a lupta pentru victorii, iar placerea de a conduce este alimentata de competitivitate”, a declarat Schumacher, intr-un comunicat.

El recunoaste ca nu a reusit sa contribuie la dezvoltarea unui monopost competitiv la Mercedes, cu care sa lupte pentru titlul mondial, dar spune ca este multumit pentru tot ce a realizat in Marele Circ. Schumacher a precizat ca va incerca sa se bucure de ultimele sase curse ramase pana la finalul sezonului, urmand a se concentra „suta la suta” pe aceste evolutii.

„Spuneam la finalul anului 2009 ca vreau sa fiu apreciat prin succesul meu si de aceea am fost criticat foarte mult in ultimii trei ani, iar aceste critici au fost in parte justificate. Este cert ca nu am reusit sa ne atingem obiectivul de a dezvolta in acesti trei ani o masina capabila sa lupte pentru titlul mondial. De asemenea, este cert ca nu pot oferi nimanui o perspectiva pe termen lung. Dar este la fel de clar ca inca pot fi foarte fericit de realizarile mele in Formula 1”, a adaugat pilotul german.

Michael Schumacher, 43 de ani, a revenit in Formula 1 in 2010, dupa trei ani de la prima sa retragere, atras de proiectul Mercedes, care cumparase echipa Brawn GP. Insa in doua sezoane si jumatate germanul nu a mai aratat forma care l-a ajutat sa intre in posesia celor sapte titluri mondiale, toate cucerite in prima parte a carierei l ui. Michael Schumacher nu a reusit in aceasta a doua etapa a carierei decat un loc 3, la Valencia, anul acesta, si patru clasari pe locul 4.

In acest sezon, cel mai titrat pilot din istoria F1 a abandonat in jumatate din cele 14 curse disputate.