Gloria si decaderea in afaceri a „celui mai bun manager… de fotbal” din Romania!

1490

Macinat de sentinta din Dosarul Transferurilor, Mihai Stoica atrage atentia asupra trecutului sau de administrator din perioada in care activa la Otelul Galati. Se naste astfel intrebarea: Ce fel de afacerist este? Cu siguranta nu exceleaza in afacerile si managementul la vedere, deoarece toate firmele prin care a fost fie au disparut fie nu au facut cifre remarcabile.

Managerul echipei de fotbal Steaua Bucuresti a fost implicat de-a lungul timpului intr-o serie de afaceri, care nu au avut mari sorti de izbanda! Pentru a intra scurt si la subiect sa incepem cu ultimul business al lui Mihai Stoica, detinut alaturi de sotia sa Corina Stoica: MM SOCCER MANAGEMENT SRL!

Firma a fost infiintata in anul 2007, dar pe site-ul mfinante.ro nu este inregistrat niciun bilant fiscal! Nici la Registrul Comertului, Mihai Stoica nu a depus vreun bilant. Societatea a intrat in proces de dizolvare in anul 2009, dar doar la data de 12 septembrie 2012 autoritatile fiscale au retinut radierea acesteia din registre.

La Steaua Security, Mihai Stoica s-a asociat cu Catalin Zmarandescu, dar nici aceasta firma nu a dus-o prea bine. Procesul in care a fost implicat Zmarandescu alaturi de Gigi Becali a afectat vizibil planurile de business ale lui Mihai Stoica. Firma apare la Finante ca fiind functionala, desi la Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat prin sentinta 12236 din anul 2009 a fost admisa cererea Registrului Comertului de dizolvare a companiei.

Din istoria recenta de manager a lui Mihai Stoica, doar FOTBAL CLUB „STEAUA” BUCURESTI SA mai este in viata si, culmea, fara datorii la stat. Mihai Stoica nu mai este administratorul firmei din anul 2007, de la celebrul scandal de la palat generat de comisioanele pentru jucatorii brazilieni transferati de Steaua, Andrey si Elton.

Inceputurile afacerilor l-au gasit pe Mihai Stoica la Galati unde a mai fost asociat la Steel Partner si administrator la Otel Impex Sport sau la Otel Sport.

Tot la primele zvacniri de afacerist Mihai Stoica a mai fost asociat alaturi de tatal sau Ilie Stoica, in firma INTREPRINDEREA DE PRODUCTIE SI DESFACERE MATERIALE DE CONSTRUCTII, pe care au cedat-o la scurt timp de la infiintare.

 

Palmares de afacerist:

Din sapte firme detinute doar una este in realitate in functiune: FOTBAL CLUB „STEAUA” BUCURESTI SA.

Din istoria recenta, afacerile pe cont propriu nu par sa fi avut prea mare succes, din moment ce nici macar bilanturile la stat nu au fost depuse.

Din istoria indepartata retinem ca Mihai Stoica a crescut in afaceri alaturi de Marius Stan alaturi de care a fost asociat sau administrator in firmele de la Galati. In loc de concluzii pe care le puteti trage singuri, este de remarcat ca nici una dintre firmele mentionate nu figureaza cu datorii la bugetul de stat la finele trimestrului II!

 

firma calitatea detinuta perioada situatia actuala
MM SOCCER MANAGEMENT SRL asociat 2007-2009 dizolvare
STEAUA SECURITY SRL asociat 2004-2009? Functiune?
FOTBAL CLUB „STEAUA” BUCURESTI SA administrator 2003-2007 functiune
INTREPRINDEREA DE PRODUCTIE SI DESFACERE MATERIALE DE CONSTRUCTII asociat 1995-1996 radiata
OTEL SPORT SRL administrator 1994-2006 radiata
STEEL PARTNER SRL asociat 1994-2005 lichidare
OTEL IMPEX SPORT SRL administrator 1993-1999 radiata

? – la Tribunalul Bucuresti este mentionata o cerere admisa de Dizolvare!