Mii de euro BONUS pentru romanii care isi CUMPARA o MASINA ELECTRICA. Suma FABULOASA pe care o da STATUL

1072

Romanii care doresc sa-si achizitioneze o masina electrica primesc vesti bune de la stat.

Regulile de acordare a ecotichetului de pana la 20.000 de lei pentru achizitia unei masini electrice au fost publicate in Monitorul Oficial. Pana la finalul lunii, bonificatia poate fi cumulata cu tichetul Rabla.

Romanii vor putea primi de la stat aproape 4.500 de euro pentru a cumpara un vehicul 100% electric, titreaza AvocatNet.ro. Bonificatia se numeste ecotichet, la fel cum se numea si pana acum, dar valoarea sa a crescut de la 12.000 la 20.000 de lei si regulile de acordare ale acesteia au fost publicate in Monitorul Oficial. Schimbarea majora vine atat prin cresterea valorii bonificatiei dedicate vehiculelor 100% electrice, cat si prin introducerea unui bonus de 5.000 de lei pentru cei care iso cumpara o masina hibrida plug-in care emite sub 50 de grame CO2/kilometru.
Dupa cum era si normal, bonificatia se acorda o singura data pentru un vehicul, la momentul primei achizitii a acestuia. Autovehiculul trebuie sa fie din categoriile M1 si N1, deci Renault Twizy este exclus de la posibilitatea obtinerii acestei bonificatii. Programul se desfasoara anual, la nivel national, si este disponibil atat persoanelor fizice, cat si celor juridice sau PFA-urilor.

Agentia Fondului de Mediu va organiza cel putin o sesiune de acordare a tichetelor ecologice pe an, prima urmand sa fie derulata la cel mult cinci zile de la momentul publicarii regulilor in Monitorul Oficial. Asta inseamna ca va fi o sesiune in 2015 si ca bonificatia va putea fi cumulata si cu un tichet Rabla, daca solicitantul reuseste sa mai obtina un asemenea voucher, programul Rabla fiind programat sa se incheie la finalul lunii octombrie si mai sunt putin peste 5.000 de tichete disponibile.
Conditiile de intrare in program sunt rezonabile si implica domiciliul sau resedinta in Romania si lipsa obligatiilor de plata la bugetul local. Solicitantul trebuie sa depuna dosarul in nume propriu si cumpere o masina electrica in acelasi an in cadrul programului de ecobonusuri. In cazul persoanelor juridice, este necesara si o aprobare a dosarului de acceptare in program.
Masini electrice disponibile in Romania si eligibile pentru ecobonus

Marcă și model CP Preț de listă cu TVA
Renault Zoe 87 20.900
Renault Kangoo Maxi Z.E. 60 17.360
Kia Soul EV 111 37.188
Mitsubishi i-MiEV 67 32.240
Volkswagen e-Golf 116 36.654
Volkswagen e-Up! 86 26.222

sursa: automarket.ro