Mircea Rednic este noul antrenor al KAA Gent!

1105

Clipboard01Mircea Rednic este noul antrenor al echipei belgiene Gent, dupa demiterea spaniolului Victor Fernandez, in urma rezultatelor slabe din startul sezonului, potrivit agerpres.ro.

Rednic a semnat un contract pana la finalul sezonului. Potrivit ziarului La Meuse, el a declarat, cu ocazia prezentarii sale:

„Am asteptat cu rabdare oferta unui club care sa aiba cu adevarat posibilitatea sa realizeze ceva frumos, cum este cazul aici. Exista toate conditiile pentru a reusi evolutii bune. Cand am vazut stadionul, am inteles ca am ales bine. Avem o infrastructura extraordinara, suporteri entuziasti si jucatori excelenti. Asadar, nu-mi ramane decat sa construiesc o echipa buna. Imi cunoasteti reteta. Disciplina este indispensabila atat pe plan tactic cat si in cadrul grupului, pentru ca rezultatele sa vina. Am sosit aici pentru o noua provocare si catusi de putin cu o dorinta de revansa”.

Romanul este un nume respectat in Belgia, dupa ce a fost jucatorul si antrenorul lui Standard Liege. La sfarsitul lui mai, Standard, cu el la carma, a surclasat-o pe Gent in play-off-ul pentru un loc in Europa League, invingand cu 7-0 in retur. Dupa despartirea de Standard, Rednic a pregatit-o timp de doua luni pe CFR Cluj.

Presedintele lui Gent, Ivan de Witte, a afirmat despre Rednic:

„Este chiar antrenorul ideal pentru echipa noastra. N-am uitat infrangerea cu 0-7 contra lui Standard…”

Rednic vine la Gent insotit de secundul Peter Balette. Secundul lui Victor Fernandez, Manu Ferrera, isi pastreaza postul, la fel ca antrenorul cu portarii, fostul international belgian Jacky Munaron, si preparatorul fizic Stijn Matthys.

Fara victorie in campionat de pe 31 august, Gent a remizat sambata pe terenul modestei Leuven si este pe locul 8 in clasament, cu 13 puncte dupa 9 etape.

Koninklijke Atletiek Associatie Gent, pe scurt KAA Gent (sau La Gantoise, in varianta de limba franceza), este un club cu o vechime impresionanta, infiintat in 1864. Sectia de fotbal a aparut in 1900. Formatia lui Rednic are in palmares trei Cupe ale Belgiei (1964, 1984, 2010), iar in campionat a terminat de doua ori pe pozitia secunda (1955, 2010). Cea mai buna performanta pe plan international este un sfert de finala in Cupa UEFA, sezonul 1991-1992. Echipa a eliminat-o pe Sportul Studentesc Bucuresti in turul 2 al Cupei UEFA, editia 1986-1987 (3-0 la Bucuresti, 1-1 la Gent).