Mircea Sandu confirma: Piturca a cerut naturalizarea atacantului nigerian Kehinde Fatai!

1087

mortPresedintele FRF, Mircea Sandu a confirmat ca Victor Piturca a solicitat urgentarea procedurilor de obtinere a cetateniei a atacantului nigerian Kehinde Fatai, jucator pe care Astra Giurgiu l-a imprumutat in acest sezon in Belgia, la FC Bruges.

„M-a sunat doamna Tocala acum vreo zece zile sa imi spuna ca este o procedura de urgentare a obtinerii cetateniei de onoare. Si m-a intrebat daca avem propuneri. L-am sunat pe Piturca si mi-a zis ca Fatai avea un randament bun. Apoi, i-am sunat pe cei de la Astra si am aflat ca avea dosarul depus, am informat, am dat o copie dupa dosar doamnei Tocala si dansa a facut demersurile necesare mai departe”, a spus Sandu, in cadrul unei conferinte de presa.

„A fost decizia domnului Piturca, da. Dar demersurile erau facute deja de cei de la Astra. Daca Fatai va avea cetatenia si Piturca are nevoie atunci poate sa il selectioneze. Dar nu mai stiu si daca e posibil sa se rezolve pana la meciul cu Grecia”, a mai precizat presedintele federatiei.

Saptamana trecuta, Carmen Tocala, secretar de stat in cadrul MTS, a declarat ca Parlamentul Romaniei ar putea sa-i acorde lui Fatai titlul de cetatean de onoare, care ii va permite sa evolueze pentur nationala Romaniei in barajul cu Grecia.

Legea 21 din 1 martie 1991 prevede, la articolul 40, ca „cetatenia romana cu titlu de «cetatenie de onoare» se poate acorda unor straini pentru servicii deosebite aduse tarii si natiunii romane, la propunerea Guvernului, fara nici o alta formalitate, de catre Parlamentul Romaniei”.

Persoanele care primesc cetatenia de onoare se bucura de toate drepturile civile si politice recunoscute cetatenilor romani, cu exceptia dreptului de a alege si de a fi ales si de a ocupa o functie publica.

In urma cu cateva zile, atacantul nigerian a declarat ca isi doreste sa joace pentru nationala Romaniei si ca se simte roman.

„Este o discutie mai veche, nu de acum. Mi-am dorit mai demult sa joc pentru Romania. Acum a venit momentul acesta, barajul, si imi doresc foarte mult sa joc. Eu sunt pregatit si acum sa joc pentru nationala Romaniei, pentru ca vreau asta. Am stat mult aici, ma simt ca acasa in Romania, iar fratele meu si alte rude au venit aici. Vreau sa ma stabilesc aici”, a afirmat Fatai.

In aceasta vara, Astra l-a imprumutat la FC Bruges, club care are optiune de cumparare definitiva a jucatorului la finalul sezonului.

Sursa: mediafax.ro