Miza URIASA in meciul cu ITALIA. Ce se INTAMPLA daca Romania ii va bate si pe italieni: „Vor fi 4 ani de liniste”

1181

Aseara, Romania a inregistrat cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale de Rugby: nicio echipa nu mai reusise sa revina de la 0-15.

Presedintele COSR, Alin Petrache, a declarat ca miza este acum o victorie cu Italia, in ultimul meci din grupe. O victorie a „Stejarilor” ar insemna o calificare directa la urmatoarea Cupa Mondiala din 2019.

Alin Petrache, presedintele Comitetului Olimpic Sportiv Roman

„Cuvintele sunt de prisos. Am aratat ca suntem o echipa, sutura echipei si legatura dintre acesti jucatori si trezirea lor in ultimul moment ne arata ca avem sperante. Putem crea pe osatura unei echipe bune o gramada foarte puternica. Am avut greseli mari, majore, de doua ori in cinci metri la ei. Nu trebuia. Avem nevoie de meciuri puternice, mereu spun asta. Dau exemplul Italiei, sase Natiuni, dau exemplul Argentinei, Patru Natiuni. Sunt natiuni care au crescut an de an datorita meciurilor contra celor puternici. Nu putem odata la 4 ani sa dam piept cu Irlanda, Franta, Anglia… si sa facem minuni. Ca n-avem cum. Suntem o echipa mica si ne batem cu niste mastodonti. Surpriza cu Italia o astept. Poate e bine ca am castigat acest meci asa. Asta da incredere echipei ca poate remonta in orice moment, cu orice rezultat, cu orice echipa in fata. Putem aborda orice meci multi mai intens. Ne-am trezit intr-un moment in care am inteles ca gramada, pachetul de inaintare, molul, marginea sunt lucrurile noastre forte si trebuie sa le utilizam cat mai des. Ne bucuram in seara asta. Mai avem apoi cinci zile pana la confruntarea cu Italia. in cazul in care castigam cu Italia suntem pe locul 3 si suntem calificati direct. Asta inseamna 4 ani de liniste, 4 ani de constructie, 4 ani de pregatire a urmatoarei Cupe Mondiale. Sa bati o echipa de sase Natiuni la Cupa Mondiala e echivalentul a ceea ce a facut Japonia cu Africa de Sud.

 Selectionerul nostru este un antrenor foarte titrat. Este ceea ce aveam nevoie la echipa nationala. Iata ce a reusit acum. Nu stiu ce le-a spus jucatorilor la pauza, dar tactica sa a functionat si ne bucuram de aceasta victorie frumoasa.

Naturalizarile? Nu inventam noi apa calda, nici roata. Italia, din 31 de jucatori, are 18 de alte nationalitati. Anglia, Franta, ati vazut cati jucatori au de alte nationalitati. Nu incurajam lucrurile astea. Dar uitati-va la alte sporturi, la tenis de masa Germania de fapt e China. Am luat jucatori mai agili, care fac o presiune mai buna, jucatori care ne fac bine”, a spus Alin Petrache.

Presedintele FRR, Haralambie Dumitras, s-a bucurat pentru succesul nationalei din partida cu Canada. Acesta spune ca este important ca Romania va intra in primele 16 tari in clasamentul mondial dupa aceasta victorie.

Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby

„A fost greu si sunt fericit, ma bucur pentru baieti, ma bucur pentru sportul romanesc si pentru toti cei care au crezut in noi. Este cea mai mare revenire de la toate Cupele Mondiale. Am crezut pana la capat, am aratat ca suntem adevarati romani. Am suferit, e adevarat, la un moment dat am crezut ca am pulsul la 280, dar am crezut pana la capat. Am revenit pe bazele noastre si acolo unde suntem puternici, pe inaintare. I-am macinat.”, a declarat Haralambie Dumitras, la finalul meciului Romania – Canada 17-15.

„Ma bucur enorm pentru rugby-ul romanesc, pentru sportul romanesc, pentru oamenii din tara, care au muncit greu din umbra si i-au crescut pe acesti copii. intotdeauna trebuie sa crezi. Nu conteaza pe cine ai in fata, ci pe cine ai langa tine. Baietii au crezut pana la capat si am aratat ca se poate. Sunt trist pentru prietenii mei canadieni, dar ma bucur ca am ramas in elita si suntem acolo.”, a adaugat presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Meciul a avut o miza foarte mare pentru viitorul rugby-ului nostru. Suntem inaintea Canadei si probabil vom intra in clasament in primii 16. Primii 16 din lume vor primi o atentie mai mare din partea forurilor internationale. E important sa stai acolo. De cei care pierd nu isi aminteste nimeni si nu suntem niste pierzatori. Acesti baieti ne dau sperante mari ca putem face o figura frumoasa si cu Italia.

Am fost in vestiar dupa meci. A fost un moment de bucurie, dupa care s-au recentrat lucrurile destul de repede. Urmeaza meciul cu Italia si competitia nu s-a terminat pentru noi. Urmeaza o zi de recuperare apoi pregatirile.”, a incheiat seful FRR.

sursa: sport.ro