MM Stoica si Gica Popescu, CAMPIONI si la inchisoare. Ce TROFEU au reusit sa CASTIGE cei doi

1102

MM Stoica si Gheorghe Popescu reusesc sa faca performante sportive chiar si in inchisoare, potrivit MEDIAFAX.

Fostul capitan al echipei nationale de fotbal Gheorghe Popescu a fost, marti, antrenorul echipei de fotbal a detinutilor de la Jilava, care a participat la un turneu la care au luat parte echipe de la mai multe penitenciare, meciurile fiind arbitrate de Ion Craciunescu, potrivit unor surse din ANP.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, ca pe terenul de minifotbal de la Penitenciarul Jilava a avut loc un turneu la care, pe langa echipa gazda, au participat echipe de la penitenciarele Poarta Alba, Giurgiu, Margineni, Ploiesti, Rahova si Gaesti.

Echipa Penitenciarului Jilava l-a avut pe banca, in pozitia de antrenor, chiar pe fostul mare international Gheorghe Popescu, care executa o pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, in dosarul privind transferurile unor jucatori de fotbal.

Toate meciurile au fost arbitrate de Ion Craciunescu, fost presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.
Echipa de la Jilava, din care au facut parte fostul international Gheorghe Popescu si fostul manager general al FC Steaua Mihai Stoica, a castiga competitia.

Fostul arbitru FIFA Ion Craciunescu, cel care a oficiat partidele disputate la Penitenciarul Jilava, a declarat agentiei MEDIAFAX ca Gica Popescu si Mihai Stoica au fost atat antrenori, cat si jucatori ai echipei castigatoare.
A fost o competitie organizata excelent. Meciurile s-au disputat pe terenul din interiorul Penitenciarului Jilava. Arbitrii am fost eu si Viorel Sandu. A castigat echipa Penitenciarului Jilava competitia, echipa lui MM Stoica si a lui Gica Popescu. Au jucat amandoi, au jucat in aparare. Au jucat foarte bine. Dar e normal asta, la Gica Popescu ma asteptam sa joace impecabil, dar si MM Stoica a jucat foarte bine. Si, din cate am inteles, amandoi au facut pregatirea cu echipa. Au fost antrenorii. Se vedea ca este echipa mai pregatita. Finala au jucat-o cu Severinul si au castigat-o cu 3-0. Dar nu asta conteaza, v-am spus, m-a impresionat foarte mult organizarea acestui turneu„, a spus Craciunescu.
Meciurile de fotbal s-au disputat in cadrul Festivalului National Interpenitenciar, editia a II-a.

„Organizarea evenimentului a urmarit consolidarea si dezvoltarea retelei de suport pentru detinuti prin promovarea activitatilor culturale, artistice si sportive desfasurate in colaborare cu societatea civila, pentru optimizarea interventiei derulate de catre reprezentantii institutiilor publice si ai organizatiilor neguvernamentale in unitatile de detentie si cresterea sanselor de recuperare sociala a persoanelor care au executat sanctiuni privative de libertate”, a aratat Administratia Nationala a Penitenciarelor, intr-un comunicat de presa.

Pe langa meciurile de fotbal, au mai fost organizate un concurs de alergare, mai multe spectacole de muzica sustinute de detinuti, ateliere de discutii pe diverse teme, o expozitie cu vanzare a obiectelor confectionate in inchisoare si a fost vizitat Fortul 13 Jilava – Memorialul Rezistentei Antitotalitariste.

Fostul international Gheorghe Popescu executa din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani, o luna si zece zile, primita in dosarul transferurilor de jucatori. Alaturi de el au fost condamnati Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Netoiu, si Jean Padureanu.

Gheorghe Copos, fostul patron al FC Rapid, a fost eliberat conditionat in 7 aprilie, iar Jean Padureanu, fostul presedinte al Gloriei Bistrita, care a executat pedeapsa in Spitalul Penitenciar Jilava, a fost eliberat conditionat in 18 iunie.

Si Gheorghe Popescu ar putea fi eliberat conditionat, dupa ce Judecatoria Sectorului 4 a stabilit ca indeplineste criteriile, o decizie definitiva urmand sa fie data insa de Tribunalul Bucuresti.

foto: digisport.ro