Nadal nu mai revine anul acesta: Am probleme in continuare la genunchi

395

Rafael Nadal a declarat ca sansele de a juca in finala Cupei Davis sunt foarte mici, deoarece nu stie cum va evolua recuperarea lui fizica. Spaniolul s-a retras din circuit dupa turneul de la Wimbledon si nu va mai reveni in competitile ATP din acest sezon.

Actualul numar 4 in lume a detaliat starea de sanatate in care se afla, dar si sperantele pentru viitoarul an competitional.

„Am probleme in continuare la genunchi. Situatia s-a imbunatatit in ultimele saptamani, insa nu sunt recuperat 100 %. Sunt pe drumul cel bun, dar nu voi forta o revenire mai repede decat e cazul. Sfatul medicilor este deocamdata sa stau de-o parte de teren si voi face acest lucru. Dupa victoria de la Roland Garros aveam sperante ca voi putea termina anul pe locul 1, dar accidentarea mi-a dat peste cap orice planuri. Sunt foarte increzator ca voi putea reveni in forta la Openul din Australia.”

Rafa a vorbit si despre finala Cupei Davis, unde Spania intalneste Cehia la Praga: „Nu cred ca voi putea juca acolo, e destul de putin probabil”. Ultimul act al Cupei Davis se va desfasura in perioada 16-18 noiembrie, la o saptamana dupa incheierea Turneului Campionilor.

In incheiere, Rafa a tinut sa le transmita un mesaj milioanelor de fani din intreaga lume: „Nu ma retrag din tenis! Voi reveni cand voi 100% pregatit, dar fiti siguri ca voi reveni.”