Nemtii bat record dupa record: Bayern Munchen a inregistrat profit pentru al 20-lea an consecutiv!

1244

Bayern Munchen a inregistrat o cifra de afaceri record, de 332,2 milioane de euro, in sezonul 2011-2012, unul fara vreun trofeu cucerit, a anuntat gruparea germana.

„Bayern Munchen are astazi o baza economica solida cum nu a avut niciodata in istoria sa de 112 ani” , a declarat Karl Hopfner, responsabilul financiar al clubului.

Precedenta cifra de afaceri record, 312 milioane de euro, a fost inregistrata an 2009-2010, cand Bayern a castigat eventul in Germania si a jucat finala Ligii Campionilor, pierduta in fata echipei Inter Milano. In sezonul trecut, cifra de afaceri a bavarezilor a fost de numai 290,9 milioane de euro.

Profitul operational Ebitda al gruparii a fost de 69,3 milioane de euro, iar profitul dupa impozitare s-a ridicat la la 11,1 milioane de euro, cifre ce reprezinta de asemenea recorduri. Bayern a inregistrat profit pentru al 20-lea an consecutiv

Sezonul trecut, echipa antrenata de Jupp Heynckes a ocupat locul secund an campionat, dupa Borussia Dortmund, a pierdut finala Cupei Germaniei, tot in fata celor de la Dortmund, dar si ultimul act al Ligii Campionilor, an fata formatiei Chelsea, pe teren propriu.

In pauza cometitionala de vara, Bayern a cheltuit 70 de milioane de euro pentru transferuri, suma din care a platit 40 de milioane de euro numai pentru achizitionarea internationalului spaniol Javi Martinez.