Romania este condamnata sa invinsa in Feroe pentru a nu juca barajul de calificare la turneul final Euro 2016.

Totusi, in acest moment, locul 3 al grupei noastre este cel mai bine pozitionat, iar potrivit UEFA acesta merge direct in Franta.

Romania poate trai paradoxul unei rusini istorie. Echipa nationala, care nu a reusit sa-si asigure calificarea directa la meciul cu Finlanda, in fata a 50 de mii de spectatori, depinde de duelul cu „pescarii” din Feroe pentru a-si lua biletele de Paris.

Torje, Chiriches & Co au nevoie de 3 puncte in Insulele Feroe pentru a fi siguri de locul 2 al grupei si pentru a se califica direct, fara baraj, la turneul final.

Romania se lupta astfel cu Ungaria pentru a doua pozitie a grupei, vecinii maghiari sperand intr-o surpriza a feroezilor in fata Romaniei, care, coroborata cu o victorie a lor in fata Greciei, i-ar duce pe locul 2.

In cazul in care acest scenariu s-ar adeveri, Romania ar pica pe locul 3 al grupei si teoretic ar trebui sa joace baraj.

Locul 3 al grupei noastre poate duce direct la EURO

Teoretic, locurile 3 ale fiecarei grupe vor juca baraj. Totusi, in aceste preliminarii, o situatie inedita schimba modul de organizare si calificare la turneul final. Dat fiind ca numarul de grupe este impar, unul din locurile 3, adica cel mai bine pozitionat (cu cele mai multe puncte, fara a se lua in calcul rezultatele cu ultima clasata) va merge si el fara baraj la European.

Iar acest lucru le avantajeaza in acest moment pe doua dintre echipele grupei F, Romania si Ungaria.

Aflata pe locul 3 al grupei, Ungaria este in acest moment cel mai bine pozitionat loc 3. Chiar daca maghiarii au doar 16 puncte, cu 3 mai putin decat Ucraina (Grupa C), acestia au un mare avantaj. Rezultatele cu ultima clasata se sterg, iar ungurii au tot interesul ca Grecia sa ramana ultima in grupa noastra.

Ungaria a remizat cu Grecia in mansa tur, scor 0-0, si urmeaza sa joace din nou cu nationala elena in ultima partida a grupei.

Spre deosebire de unguri, carora li s-ar scadea un punct in acest moment, Ucraina a castigat ambele partide cu Macedonia, ultima clasata din grupa ei, astfel ca ar ramane fara 6 puncte. 

Daca tragem linie, Ungaria ar ramane cu 15 puncte, in timp ce Ucraina ar scadea de la 19 la 13 in clasamentul virtual al locurilor 3.

Romania se afla si ea intr-o pozitie oarecum asemanatoare, ea obtinand 4 din cele 6 puncte puse in joc in meciurile cu Grecia. Totusi, pentru ca Romania sa se califice in cel mai negru scenariu, acela al caderii pe locul 3, cateva conditii trebuie sa fie indeplinite:

1) Romania sa termine pe locul 3, dar sa obtina macar un egal in Feroe

2) Ucraina sa piarda cu Spania

3) Macedonia sa ramana ultima in grupa C, adica sa nu bata in Belarus

sursa: sport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.