Numele unei SUPERVEDETE de la REAL MADRID apare într-un dosar de CORUPŢIE şi EVAZIUNE

1008

Un superfotbalist de la Real Madrid are probleme cu justiţia, din perioada în care a fost transferat la gruparea galacticilor, conform www.mediafax.ro.

 Internaţionalul croat al echipei Real Madrid, Luka Modrici, a fost interogat într-un caz de corupţie şi evaziune fiscală ce îl vizează pe preşedintele clubului Dinamo Zagreb, Zdravko Mamici, informează cotidianul Jutarnji List, citat de ouest-france.fr.

Luka Modrici a fost chestionat duminică, în legătură cu detaliile financiare ale transferului său de la Dinamo Zagreb la Tottenham, tranzacţie ce a avut loc în 2008.

Potrivit presei croate, în acest caz urmează să fie interogat şi Dejan Lovren, component al echipei Liverpool. Lovren a fost transferat în 2010 de Dinamo Zagreb la Olympique Lyon.

Biroul Naţional croat de Luptă împotriva Corupţiei îi suspectează pe preşedintele clubului Dinamo Zagreb, Zdravko Mamici, şi pe fratele acestuia, Zoran, că au obţinut ilegal aproximativ 7,7 milioane de euro din transferul lui Luka Modrici. Fraţii Mamici, un înalt responsabil al Federaţiei Croate de Fotbal şi un funcţionar sunt suspectaţi de evaziune fiscală şi de dare şi de luare de mită, suma în cauză fiind de mai multe milioane de euro.

Fraţii Mamici au fost arestaţi în luna iulie la graniţa cu Slovenia, la revenirea în Croaţia după un cantonament al echipei Dinamo Zagreb. Cei doi au fost eliberaţi între timp pe cauţiune.

Zdravko Mamici, în vârstă de 55 de ani, considerat cea mai influentă persoană din fotbalul croat, a negat acuzaţiile la adresa sa.

La Dinamo Zagreb este legitimat fundaşul Alexandru Măţel.

 

Foto: squawka.com