O ora de alergare pe saptamana iti poate prelungi considerabil VIATA!

1173

1alergareCercetatorii au descoperit ca o ora de alergare pe saptamana la varste cuprinse intre 20 si 70 de ani inseamna doar 108 zile din viata, dar iti poate prelungi cu cinci sau sase ani durata de viata, potrivit mediafax.ro.

Potrivit unui nou studiu, alergarea timp de o ora pe saptamana poate mari durata de viata cu pana la sase ani, scrie Daily Mail.

Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au ajuns la concluzia ca o alergare usoara este chiar mai buna decat orice alt gen de antrenament dur. Potrivit acestora, alergarea intr-un ritm scazut sau mediu timp de o ora sau doua pe saptamana poate mari durata de viata a barbatilor cu 6,2 ani, iar pe cea a femeilor cu 5,6 ani.

Aceste rezultate contesta alte studii anterioare privind jogging-ul, care se intrebau daca alergarea este benefica sau periculoasa, dezbateriile pe aceasta tema datand inca din anii ’70, cand persoanele de varsta mijlocie au inceput sa arate interes pentru miscare.

Cercetarile au fost efectuate pe un numar de 20.000 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 20 si 93 de ani.

Potrivit rezultatelor, jogging-ul are multiple beneficii pentru organism: imbunatateste consumul de oxigen, reduce tensiunea arteriala, previne obezitatea, imbunatateste functia cardiaca si starea de spirit.