Oboseala, osteoporoza sau depresie? Poate fi din cauza lipsei de estrogen! Vezi cele 10 alimente bogate in estrogen

7763

Estrogenul este un hormon care joaca un rol extrem de important in dezvoltarea si sporirea calitatilor feminine. Cu toate ca acestest hormon este produs de catre organism si in organismul barbatilor, acesta este intalnit in catitati mari in organismul femeilor, fiind un hormon al feminitatii. Acest hormon isi face simtita prezenta in dezvoltarea sanilor, a pelvisului si a lipsei parului facial. Femeile, atunci cand ating perioada menopauzei, sunt predispuse la flcutuatii ale acestui hormon. Un nivel scazut al estrogenului poate cauza oboseala, osteoporoza si chiar depresie. Nivelul crescut al acestui hormon, pe de alta parte,  poate cauza crampe si insomnii. Iata zece alimente bogate in estrogen, potrivit celor de la stylecraze.com:

10. Caise si prune confiate

Dry_fruit

Aceste fructe sunt mai superioare in ceea ce priveste cantitatea de estrogen pe care o contin, spre deosebire de cele naturale. Caisele uscate contin 445.5 mcg de fitoestrogen per 100 de g. Prunele confiate contin 177.5 mcg per 100 de g.

9. Usturoiul

Garlic

Usturoiul este foarte folosit in bucatariile din intreaga lume.  Dincolo de beneficiile sale, acesta este o excelenta sursa de estrogen. O suta de grame de usturoi contine o cantitate de  603.3 mgc de fitoestrogen.

8. Hummus

6a00d8341c660253ef00e54f8400ab8834-800wi

Humusul este un tip de hrana preparata prin fierberea si pasarea nautului si este o alegere excelenta pentru micul dejun. O suta de grame de hummus contine 993 mcg de fitoestrogen.

7. Laptele de soia

soyMilk

Laptele de soia este o alternativa perfecta pentru persoanele care au intoleranta la lactoza. Laptele de soia este foarte bogat in estrogen, denumiti flavonizi. O cana de lapte de soia contine aproximativ 30 de grame de flavonoizi, mai exact 2.957.2 mcg per 100 de grame de lapte de soia.

6. Paine cu cereale

Cereal_Bread-3

O sursa foarte importanta de estrogen este reprezentata de cerealele integrale. Cantitatea de estrogen depinde de concentratia de cereale pe care painea o contine.

5. Seminte de susan

IMG_5915

Semintele de susan contin estrogen si in plus, aceste seminte pot fi presarate deasupra oricarei salate. O suta de grame de seminte de susan contin 8008.1 mcg de estrogen per suta de grame.

4. Iaurtul de soia

greek-yogurt1

Iaurtul de soia se prepara din laptele de soia. O cana de iaurt de soia contine aproximativ 21 de grame de estrogen sau 10.275 mcg de estrogen per suta de grame de iaurt de soia.

3. Boabele de soia

Edamame_by_Zesmerelda_in_Chicago

Boabele de soia sunt una dintre cele mai bogate surse de estrogen. Consumarea alimentelor bogate in estrogen, precum boabele de soia alina durerile asociate cu perioada menstruatiei. O cana de boabe de soia contine 20 mg de estrogen, sau  103.920 mcg per suta de grame.

2. Branza tofu

tofu

Branza tofu, produs al acestei legume foarte bogata in estrogen, soia, este un alt aliment prin care iti poti ridica nivelurile de estrogen din organism. Branza tofu poate fi gasita in diverse variante, tare sau foarte maleabila si este alternativa ideala pentru cei care nu pot consuma lactate. O suta de grame de branza tofu contine 27.150.1 mcg de estrogen.

1. Semintele de in

flax-seed-1

Semintele de in nu numai ca sunt foarte bogate in estrogen, dar acestea sunt foarte bogate in acizi grasi esentiali. Fitoestrogenul continut de aceste seminte este denumit lingan. Aceste seminte se pot consuma alaturi de salate, sau simple, datorita beneficiilor uimitoare pe care le ofera sanatatii. O suta de grame de seminde de in contine 379.380 mcg, fiind alimentul cel mai bogat in estrogen.