Oferta INCREDIBILA facuta de Gigi celor de la Armata. CE a putut sa CEARA patronul Stelei

1037

Becali le-a facut o oferta inedita celor de la Armata.

Negocierile dintre Clubul Sportiv al Armatei Steaua si FCSB pentru dreptul ultimilor de a folosi Complexul Sportiv Steaua continua. Oamenii care trebuie sa reprezinte interesele statului roman in acest caz au primit o propunere cel putin ciudata prin intermediul lui Valeriu Argaseala, omul detasat de Gigi Becali pentru a-l reprezenta in negocieri. Astfel, FCSB le-a propus celor de la CSA Steaua sa permita clubului de fotbal inchirierea stadionului din Bd. Ghencea, insa fara tribuna oficiala a arenei. Sursele ProSport indica faptul ca propunerea inedita vine ca urmare a unui sir de incercari pe care FCSB le are pentru a tine cat mai scazut pretul chiriei.

Asa cum ProSport scria la mijlocul lunii septembrie, Gigi Becali nu intampina rezistenta in incercarea de a se folosi din nou de baza sportiva din Complexul Sportiv Steaua fara sa plateasca o chirie pe masura. Colonelul George Boroi, presedintele Clubului Sportiv al Armatei si cel care trebuie sa reprezinte interesele statului in aceasta problema, s-a dovedit extrem de maleabil in ceea ce priveste dorinta lui Becali, insa pana in acest moment nu a fost luata o decizie finala pentru ca nicio propunere a finantatorului FCSB nu s-a incadrat in limitele legii cu privire la cuantumul chiriei. Din acest motiv a fost refuzat si a reactionat dur in public: ”Lui Boroi, ce sa-i zic eu lui Boroi? Stiti de ce isi permite (n.r. Boroi)? Pentru ca nu se pricepe. Daca ei vor palmaresul, sa ia ei echipa, de ce nu vor sa o ia? Ce proceduri legale? Care proceduri? Sa faca licitatie si pentru stadion. Sa faca ce vor. Daca vor sa distruga echipa, sa o distruga. Tin stadionul ala sa faca gratare acolo si sa bea bere. Si joaca dupa aia 20 de minute”.
Inedita ofera a lui Becali, inchirierea stadionului fara tribuna oficiala, nu inseamna neaparat ca acesta nu va mai folosi facilitatile de acolo. Potrivit propriilor declaratii, finantatorul FCSB crede ca tribuna oficiala ii apartine si nu vrea sa mai plateasca chirie pentru ea. ”Tot ce e la tribuna oficiala, lifturi, lumini, camere de luat vederi, toate sunt ale mele pentru ca le-am cumparat de la executorul judecatoresc. Dacu eu iau alea de acolo, ei ar ramane fara nimic”, ameninta Becali.

100.000 de euro pe luna, chiria legala pentru Complexul Sportiv Steaua?

Potrivit surselor ProSport, evaluarea potentialului bazei sportive ar indica faptul ca doritorii trebuie sa plateasca peste 100.000 de euro pe luna drept chirie, mult peste cat vrea Becali sa plateasca. Potrivit Hotararii de Guvern nr. 373/2003 privind aprobarea inchirierii unei parti a unui imobil aflat in domeniul public al statului si in administrarea Ministerului Apararii Nationale trebuie organizata o licitatie publica pentru inchirierea suprafetei din Ghencea. Aceasta suma i-ar asigura clubului lui Becali accesul pe intregul complex care cuprinde, pe langa stadionul principal, alte doua terenuri cu iarba naturala, unul acoperit cu iarba sintetica, vestiare pentru juniori si un teren cu iarba sintetica de dimensiuni reduse.

sursa: prosport.ro