Oltchim a primit titlul de CAMPIOANA A ROMANIEI!

1111

oltchim1Oltchim Rm. Valcea a invins pe HCM Baia Mare cu scorul de 35-26 (15-13), marti, in Sala Sporturilor ”Traian”, in ultimul sau meci din Liga Nationala de handbal feminin (etapa a 22-a), dupa care a primit tricourile de campioana.

In fata a circa 2.000 de spectatori, Oltchim a facut spectacol la ultimul sau meci din campionat, care pentru multe componente ale lotului este si ultimul in fata suporterilor valceni, urmand sa plece la alte echipe in aceasta vara, la fel cum este si cazul antrenorului Jakob Vestergaard.

In tribune s-au aflat si unele foste jucatoare ale Oltchimului, Luminita Dinu, Narcisa Lecusanu, Patricia Vizitiu, Cristina Neagu, Valentina Ardean etc.

Prima repriza a fost una destul de echilibrata, oaspetele conducand chiar in patru randuri (3-4, 4-5, 5-6, 11-12). Oltchim a apasat pe acceleratie si a intrat la pauza in avantaj, 15-13, iar in repriza secunda s-a desprins decisiv, chiar daca HCM se apropiase in minutul 41 la un singur gol, 20-19. In ultimele minute, campioanele au facut spectacol, Marija Jovanovic, una dintre cele care vor pleca, reusind sa marcheze doua goluri cu spatele.

Golurile gazdelor au fost reusite de: Katarina Bulatovic – 6, Curea 6, Barbosa 5, Meirosu 3), Farcau 3, Managarova 3, Bradeanu 2, Manea 2, Nechita 2, Jovanovic 2, Safta 1. Pentru HCM au inscris Geiger 9, Tatar 5, Oltean 3, Rudics 3, Ghionea 2, Puiu 2, Buceschi 2.

Jucatoarele valcene au primit flori, medalii si tricouri de campioane si si-au luat adio de la publicul valcean, sarbatorind titlul cu sampanie. Pentru Oltchim aceasta a fost al 19-lea titlu de campioana.

In clasament, inaintea ultimelor partide, de miercuri, Oltchim ocupa primul loc, cu 40 de puncte (maximum), urmata de HCM Baia Mare, 30 p, U Jolidon Cluj, 22 p, Dunarea Braila, 21 p (19 j), HC Zalau, 20 p (19 j), etc.