Operatia lui Duckadam a durat peste noua ore!

983

Operatia la care a fost supus, marti, presedintele de onoare al FC Steaua Bucuresti, Helmuth Duckadam, s-a incheiat cu succes, dupa aproape noua ore, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Spitalului Floreasca din Capitala.

Operatia la care a fost supus, marti, presedintele de onoare al FC Steaua Bucuresti, Helmuth Duckadam, s-a incheiat cu succes, dupa aproape noua ore, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Spitalului Floreasca din Capitala.

Potrivit surselor citate, statea lui Duckadam este buna, iar sotia acestuia a discutat cu medicul Serban Branisteanu, seful echipei care a efectuat interventia chirurgicala, pentru a afla detalii despre operatie.

Interventia chirurgicala a vizat eliminarea unui anevrism arterial, in care se aflau si doua stenturi de la operatii mai vechi, precum si montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial, potrivit medicilor.

„A fost o operatie lunga, dificila. Am scos toate improvizatiile care au fost facute la nivelul membrului superior. Asteptam evolutia pentru aceasta noapte”, a declarat Bradisteanu.

Intrebat de ce operatia a durat atat de mult, medicul a explicat:  „A fost o zona extrem de dificila anatomic, prin faptul ca era un anevrism abolut gigant si niste stenturi  trombozate si puse in pozitii nepotrivite. Au trebuit scoase, a fost o operatie dificila tehnic. Nu se putea face altfel decat din aproape in aproape, pentru ca totul era fibrozat, stenozat. Am incercat sa rezolvam radical totul, am rezolvat tot ce trebuia rezolvat”.

Potrivit lui Bradisteanu, recuperarea lui Duckadam ar putea dura saptamani. „Depinde si de dansul, sa vedem, asteptam evolutia ulterioara. (…) Sper sa se recupereze rapid, pentru ca este un sportiv, e foarte musculos, iar cu moralul sta neasteptat de bine. Banuiesc ca nici nu a fost constient de gravitate. El a fost cel mai optimist”, a mai spus medicul.

Serban Bradisteanu a subliniat ca Duckadam va urma un tratament anticoagulant si, de asemenea, va trebui scazut colesterolul. Medicul a precizat ca pacientul este si „usor diabetic”. „Un diabet tip II, va trebui sa se ingrijeasca, fara discutie”, a spus medicul.

Operatia a fost programata initial pentru luni, insa, pentru ca au fost descoperite noi leziuni in urma unei investigatii angio-RMN, s-a impus amanarea cu o zi a interventiei.

Duckadam a fost operat de catre o echipa de medici condusa de Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca

Presedintele de onoare al FC Steaua a efectuat, luni, o serie de investigatii, printre care angio-RMN, care au pus in evidenta alte leziuni decat cele identificate pana acum, respectiv pe vasele energente de la aorta, au spus surse medicale.

Fostul portar a fost internat in 19 septembrie la Spitalul de Urgenta Floreasca, fiind supus unor investigatii complexe, in vederea interventiei chirurgicale.