OPT lucruri pe care sa nu le faci la sala de fitness

3033

Probabil deja stii ce trebuie sa faci la sala de fitness, dar poate nu stii ce sa nu faci. Antrenorul de fitness Mike Donavanika ne prezinta principale reguli de eticheta care se aplica intr-o sala de fitness. Iata opt lucruri pe care sa nu le faci niciodata la sala de fitness, potrivit celor de la rd.com:

8. Inceteaza sa te crezi “Domnul stie tot”

Cleared for public release by Lt.Cmdr. Terry Dudley, USS Kitty Hawk Public Affairs Officer

In majoritatea cazurilor, oamenii, atunci cand se antreneaza intra intr-o anumita transa, sunt concentrati. Nu fi tipul sau tipa care intrerupe antrenamentul cuiva pentru a-i atrage atentia ca exercitiile nu sunt practicate in mod corect, sau ca exista o modalitate mai buna de a le face. Daca esti ingrijorat in legatura cu o persoana care-si poate pune sanatatea in pericol, cauta un antrenor si explica-le situatia. Nu este treaba ta sa faci pe politistul la sala.

7. Nu purta conversatii la telefon

talking-cell-phone-bench-press-set

Nimic nu schimba energia salii de fitness, mai mult decat o persoana care poarta discutii interminabile la telefonul mobil. Daca ai idee ca telefonul primit este posibil sa fie unul de durata sau este important, te poti retrage din sala pe perioada in care stai de vorba la telefon.

6. Nu invada spatiul interior al altor persoane

Simple_Fitness-World_Routines_Beverly_Hills_Magazine

Sala de fitness poate fi plina, in special la primele ore ale diminetii si seara, cand lumea se intoarce de la serviciu. Poate nu ai destul spatiu pentru a face tot ceea ce-ti doresti, lasa egosimul deoparte si nu invada spatiul altor persoane. Incearca sa-ti gasesti un loc al tau, iar daca nu-ti gasesti, improvizeaza si alege-ti alt exercitiu, sau asteapta rabdator. Anumite sali de fitness sunt foarte spatioase iar acest aspect nu reprezinta o problema.

5. Nu fi rautacios

knuckle-cracking

Sala de fitness este deja un loc destul de intimidant pentru o multime de oameni. Acest loc magnifica defectele oamenilor percepute de catre ei insisi si-i poate face sa fie foarte consienti de ei insisi. Ultimul lucru pe care oamenii vor sa-l auda sunt niste lucruri rautacioase adresate persoanei lor, glume la adresa altora, sau intrebari care nu-si au rostul si nici locul. Intelege ca toata lumea merge la sala pentru a-si mentine sanatatea.

4. Nu arunca cu greutatile

ultimate-pump-workout_b

Trebuie sa luam in considerare ca, simplul fapt de a tranti greutatile si a face galagie, le poate cauza celorlalte persoane, pierderea concentrarii. In plus, trantind greutatile exista o posibilitate mai mare sa te ranesti sau sa-i ranesti pe cei din jurul tau.

3. Nu uita sa pui greutatile la locul lor

gym-of-the-month-power-shack-fitness-center_c

Presupun ca ai idee cat de enervant este cand, acasa la tine, nu gasesti ceva ce se presupune a fi in locul in care stiai ca se afla. Exact asta le faci altora in momentul in care lasi greutatile oriunde doresti. Dupa terminarea antrenamentului, greutatile se pun la locul lor, de unde le-ai luat.

2. Nu lasa aparatele ude

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Nimic nu este mai repulsiv decat sa faci antrenamentul la un aparat pe care persoana de mai devreme si-a lasat transpiratia. Deasemenea este si foarte nesanatos. Atunci cand faci exercitii, in special la banci, pune un prosop pe aparat inainte sa-l folosesti. In cazul in care ai uitat, nu uita sa stergi aparatul cu un servetel. Multe Sali de fitenss ofera servetele tocmai pentru acest scop.

1. Nu pune stapanire pe aparate

yourworkout_pp_main

Aminteste-ti ca sala de fitness este un spatiu comun. Daca cineva doreste sa faca exercitii cu tine la acelasi aparat, da-i voie. Nu incearca sa-ti fure stilul, incearca sa-si faca antrenamentul, la fel  ca si tine.