OPT motive pentru care ar trebui sa mananci micul dejun in fiecare dimineata

1710

Mama ta avea dreptate, trebuie sa mananci in fiecare dimineata micul-dejun. Micul dejun este modul prin care iti poti alimenta organismul cu energie de la primele ore ale diminetii.  Neglijarea acestei mese importante te poate lipsi de nutrientii necesari pentru a face fata provocarilor zilnice. Iata opt motive pentru care ar trebui sa mananci micul dejun in fiecare dimineata, potrivit celor de la canadianliving.com:

8. Puterea exemplului

lo_51_LFH_Breakfast_Family2

Un studiu al Universitatii din Minesota publicat in revista “Pedriatics” subliniaza faptul ca mai mult de 25% dintre adolescenti neglijeaza aceasta masa importanta, micul dejun. O mare parte dintre acestia fac acest lucru din economie de timp, dar ca mai mare parte dintre ei o fac cu gandul ca vor putea scapa de kilogramele in plus.

Un alt studiu a demonstrat ca parintii care trec peste micul dejun, vor avea copii care vor face acelasi lucru. Din pacate, rezultatele sunt aceleasi si in cazul copiilor si in cazul parintilor, lipsa puterii de concentrare, obezitate si un deficit nutritional crescut.

7. Te vei simti mai destept

hd_breakfast_family

Micul dejun iti ofera energie psihica pentru a putea sa-ti menti claritatea si agilitatea mentala in decursul zilei. Cea mai buna modalitate de a te asigura ca te poti concentra in continuare este aceea de a nu neglija micul dejun indiferent de locul in care te afli. Pana la urma, cine se poate concentra cu stomacul gol?

6. Dieta

Vegetarian-Diet-Breakfast

Atunci cand nu neglijezi micul dejun, vei fi mai putin dispus sa faci greseli in cazul in care urmezi o dieta. Vei putea sa-ti portionezi caloriile intr-un mod foarte eficient in decursul zilei in cazul in care mananci la micul dejun. Nu neglija aceasta masa doarece o sa-ti fie foarte greu sa te abti de la alimentele interzise in decursul zilei.

5. Energie

iStock_000016081562Small1

Mancarea iti ofera energie. Atunci cand iti incepi ziua fara aceasta energie, o sa-ti fie destul de dificil. In cazul in care mananci la micul dejun vei dispune de energia necesara pentru a face fata provocarilor zilnice si probabil vei ajunge si pe la sala de forta.

4. Este usor, chiar daca nu iti este foame

pumpkin_spice_breakfast_shake_in_glass

Exista posibilitatea sa te poti trezi fara sa-ti fie foame. In loc sa pregatesti clasicul mic dejun, poti incerca o masa lichida, un shake de exemplu.

3. Nutrienti

healthy-breakfast

Potrivit “Canada’s Food Guide”, femeile adule au nevoie zilnic de 6 portii de fructe si legume, 6 portii de cereale si doua de carne si alternative. Intrebarea pe care ne-o putem pune este aceasta: cum vom putea consuma toate acele portii de carne, cereale si legume in cazul in care consumam doar doua mese pe zi?

2. Kilogramele in plus

woman_eating_640

Neglijarea micului dejun se afla printre principalele cauze ale acumularii de kilograme in plus. Studiile au demonstrat ca persoanele care neglijeaza micul dejun au probleme cu greutatea fata de persoanele care mananca in fiecare dimineata la micul dejun. De fapt, un studiu publicat in revista American Journal of Epidemiology, atesta faptul ca neglijarea micului dejun are legatura directa cu obezitatea, nu numai cu kilogramele in plus.

1. Poti sa slabesti

weightloss-scale

Studiile au demosntrat ca micul dejun are legatura directa cu reducerea kilogramelor in plus, pe termen luing, si cu mentinerea sanatatii. Atunci cand mancam la ore exacte si regulat, stimulam metabolismul si-i transmitem semnale organismului pentru a folosi acel combustibil in loc sa-l pastreze.