OPT suplimente naturale pentru sanatatea ta

3687

Cu toate ca industria farmaceutica a suplimentelor nutritive a sporit in ultimul timp, majoritatea dintre noi optam tot pentru cele naturale, de la plafar. Iata opt suplimente naturale care te pot ajuta sa-ti menti sanatatea. Potrivit celor de la naturallivindideas.com:

8. Acidophilus

3_Acidophilus

Acidophilus este un supliment extraordinar pentru cei care au probleme digestive sau pentru aceia care sufera de candidoze. Acidophilus este o bacterie benefica ce se afla in intestinul tau. Aceasta poate fi distrusa prin administrarea de antibiotice, stres, alcool, poluare sau otravire. Administrarea acestui supliment iti poate oferi echilibrul intestinal de care ai nevoie.

7. Suc de Aloe Vera

Aloe-Vera

Sucul de Aloe Vera a fost recomandarea practicienilor medicinei traditionale de secole. Sucul este recomandat in tratarea constipatiei si a afectiunilor inflamatorii. Multi expertii in medicina sustin ca sucul de aloe vera este foarte benefic in afectiuni precum scaderea colesterolului si intarirea sistemului imunitar. Sucul de Aloe Vera nu este foarte delicios, dar puteti sa-l combinati cu suc de morcovi sau de portocale pentru a masca savoarea.

6. Usturoiul

garlic1

Usturoiul este un supliment esential pentru mentinerea sanatatii cardio-vasculare. A fost folosit din vremuri antice pentru  tratarea tensiunii arteriale ridicate, a colesterolului si alte afectiuni cardio-vasculare. Studii recente au demonstrat ca usturoiul este capabil sa previna boli cumplite precum cancerul. Deasemenea, mentine sanatatea ficatului si mentine sanatatea sistemului imunitar.

5. Polenul de Albine

hfood-bee-pollen-post

Polenul de albine a fost folosit in Egiptul Antic, China si in Grecia ca supliment nutritiv si ca medicament. Este folosit in lumea intreaga de atletii pentru sporirea energiei si a rezistentei. Este foarte bogat in substante nutritive precum complexul de vitamine B, amino-acizi si minerale.

4. Propolis

bee-propolis-bsp

Propolisul este un alt super supliment oferit de micutele albine. Propolisul este rasina folosite de albine pentru a-si sigila stupii. Consumarea acestei rasini poate trata inflamatiile si poate ajuta la curatarea sangelui. Propolisul este foarte bogat in antioxidanti, fapt ce ajuta la eliminarea radicalilor liberi din sange.

3. Extract de seminte de grapefruit

grapefruit

Extractul de seminte de grapefruit este preparat de fapt nu numai din semintele acestui fruct, ci si din pulpa si coaja. Acest supliment are proprietati anti-patogenice, insemnand ca este un produs ce poate lupta contra unor multe afectiuni posibile. Extractul este recomandat de catre specialisti pentru cei care urmeaza un  program de detoxifiere, avand proprietatea de curatarea a sangelui. Inainte de folosirea acestui supliment, consulta-ti medicul deoarece acesta poate interactiona cu alte medicamente.

2. Coenzima Q10

Coenzyme_Q10

Coenzima Q10 este atat de importanta pentru sanatatea ta incat ar trebui considerata o vitamina si nu un supliment. Aceasta este produsa de catre organismul uman, dar productia poate fi inhibata de toxine sau de alimentatie, asa ca suplimentarea este o optiune pe care toata lumea ar trebui sa o ia in considerare. Suplimentarea de coenzima Q10 poate ajuta la prevenirea afectiunilor cardiovasculare, migrenelor, afectiunilor gingivale si impotriva diabetului.

1. Acizi grasi Omega3

omega3

Acizii Omega3 sunt foarte importanti pentru buna functionarea a majoritatii functiilor organismului. Omega3 iti mentine sanatatea pielii, organelor, creierului si a sistemului respirator si nu ar trebui neglijata suplimentarea acestor acizi grasi deoarece organismul nu-i  produce.