Otelul isi face stadion de cinci stele si are noi investitori

933

Daca performanta de acum doi ani, cand Otelul a uimit pe toata lumea si a devenit campioana, gratie seriozitatii transmisa de Dorinel Munteanu jucatorilor, a venit in urma unor circumstante favorabile, Galatiul ameninta sa devina unul dintre cluburile grele din Romania, pe termen lung.

Un proiect serios pare sa se nasca in orasul otelului, toate premisele fiind favorabile: exista sprijin din partea autoritatilor, Marius Stan fiind ales primar, exista un staff profesionist, Munti si Narcis Raducan demonstrand cat de abili sunt sa conduca echipe de top, se lucreaza la un nou stadion si se asteapta un nou investitor, care sa creada in acest plan ambitios.

Un nou patron

Macinat de scandaluri in ultimul an, clubul dunarean a primit unda verde pentru a se desprinde de compania ArcelorMittal. Noii actionari vor prelua fosta campioana in cel mai scurt timp, cand va fi instalata si noua conducere executiva, cu Narcis Raducan in fruntea organigramei.

Noul primar al Galatiului si-a atins un nou vis: noul Otelul „va intra intr-o noua era”, asa cum ii place lui Marius Stan sa spuna. Fosta campioana a Romaniei scapa astfel de apele tulburi in care s-a scaldat un an de zile, exact din momentul in care a cucerit in premiera trofeul Ligii I. Invizibili pana atunci, membrii Consiliului de Administratie ai FC Otelul s-au implicat tot mai mult in treburile echipei, impunand necesitatea unei a treia semnaturi pentru absolut orice cheltuiala. Cum Ionel Bors, presedintele CA, a evitat sau a intarziat sa semneze multe dintre facturile gruparii moldave, activitatea „otelarilor” s-a gatuit evident, cativa jucatori pregatiti de Dorinel Munteanu fiind si acum aproape de a pleca liberi deoarece nu le-au fost achitate toate drepturile financiare. Scandalul s-a incheiat dupa ce Marius Stan, directorul general al clubului, a castigat competitia pentru Primaria Galatiului.

Stan a chemat urgent la negocieri sefii combinatului ArcelorMittal Galati, iar urmarile sunt pozitive pentru echipa: cei de la Arcelor au emis un comunicat de presa prin care confirma ca se cauta privatizarea reala a clubului si ca negocierile se poarta exclusiv cu managementul executiv, adica cu tabara lui Stan, care va fi inlocuit zilele urmatoare la carma fostei campioane cu Narcis Raducan. Noii actionari par sa fie Radu Calin, fost investitor la Poli Iasi, si Dan Adamescu, boss-ul care detine Intercontinental si Romania Libera.

Stadion de 5 stele

Un nou stadion va aparea pe harta fotbalului romanesc, promite primarul Galatiului. Fostul presedinte al Otelului a anuntat inca din campania electorala ca va ridica o arena de 40.000 de locuri, daca va ajunge primar.

Acum, dupa ce a reusit sa le castige increderea galatenilor, Marius Stan si-a reconfirmat proiectul. Noua arena va fi construita pe locul actualului stadion „Dunarea”, cel mai vechi stadion din Moldova.

„Am cateva proiecte, pe care nu vreau sa le las numai pe hartie. In primul rand vreau sa transformam stadionul Dunarea intr-o arena de Champions League. La fotbal, vom incerca sa reeditam performanta de anul trecut, castigarea campionatului”, a declarat Marius Stan pentru ProSport.

Vin intariri

Din punct de vedere al lotului, Otelul sta destul de prost in acest moment, Antal si Salageanu, doi dintre cei mai importanti jucatori luand calea Vasluiului. Dorinel Munteanu este constient ca acest lot nu va avea sanse mari sa prinda o cupa europeana si a cerut intariri; achizitiile au inceput sa apara la Otelul: dupa ce l-au transferat pe Liviu Bajenaru, moldovenii sunt in asteptarea a noi intariri, din strainatate, mai precis un brazilian si olandez, ambii de profil ofensiv.

Sursa: Prosport