Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a declarat ca palmaresul FC Steaua apartine Clubului Sportiv al Armatei.

„Departamentul juridic a oferit pozitia din acest punct de vedere. Dreptul de participare nu se amesteca cu palmaresul sau cu sigla. Asa cum avem motivarea deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, vedem ca marca este legata de palmares, dar acest lucru nu afecteaza participarea nici la nivel national, nici european. Palmaresul urmeaza sigla, inteleg ca asa stau lucrurile, nu avem inca un punct definitiv asumat din acest punct de vedere. In momentul de fata Clubul Sportiv al Armatei nu are o echipa de fotbal si nu putem trece punctele la federatia de handbal”, a declarat Burleanu.

Oficialul FRF considera ca un procent de 10 la suta din cifra de afaceri a FC Steaua cedat Clubului Sportiv al Armatei pentru a putea folosi marca ar fi exagerat.

„Asa cum escaladeaza lucrurile in momentul de fata singura solutie este o intelegere cu CSA-ul si FCSB-ul sa poata sa foloseasca in continuare vechea sigla. Asta e punctul meu de vedere vazand opinia suporterilor. Nu stiu daca e mult 10 la suta, pentru ca nu stim din ce. Din bugetul clubului, din cifra de afaceri, sau din drepturile comerciale? Sunt niste detalii care mie mi-au scapat, pentru ca nu am fost parte a discutiilor. In mod cert trebuie sa platesti ceva atunci cand nu iti apartine. Care este suma ramane de definitivat intre cele doua parti. Am vazut declaratia domnului Boroi, care spune ca e mare procentul de 10 la suta, dar depinde la ce il raportezi. Daca il raportezi la cifra de afaceri, e o suma foarte mare”.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la suta din totalul veniturilor pentru a-i permite sa foloseasca marca, insa reprezentantii gruparii patronate de Gigi Becali au refuzat oferta, a declarat, saptamana trecuta, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, Florin Talpan. El sutine ca palmaresul FC Steaua apartine clubului sportiv, insa reprezentantii gruparii de fotbal afirma ca Inalta Curte de Casatie si Justitie nu s-a pronuntat in dosarul privind marca asupra palmaresului echipei sau a culorilor, intrucat nu a fost investita cu o astfel de cerere.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, a participat, marti la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, alaturi de reprezentanti ai COSR, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice si ai altor noua federatii, la semnarea unui protocol de colaborare privind organizarea si desfasurarea Olimpiadei Gimnaziilor.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.