Pascal il ia pe sus pe Lucian Bute sa boxeze in septembrie

728

Pugilistul canadian Jean Pascal a declarat ca nu vrea sa astepte pana cand il va infrunta pe Lucian Bute, in 2014, deoarece este la apogeul carierei si doreste sa boxeze in luna septembrie, informeaza lapresse.ca, citat de mediafax.

„Unele ziare incearca sa ma faca «lupul cel rau». Incearca sa arate ca sunt un petrecaret, desi eu nu sunt asa. Nu stiu daca asta se intampla din cauza culorii pielii mele. Nu sunt un sfant, dar nici un «rock-star». Eu nu stau dupa Lucian Bute. Daca se accidenteaza din nou in luna ianuarie? Eu sunt la apogeul carierei, astfel ca este momentul ca lucrurile sa se miste. Vreau sa boxez in septembrie”, a spus Pascal.

 

Jean Pascal spera sa boxeze in cadrul unei gale ce va avea loc in data de 28 septembrie, la Montreal.

„Acel meci va avea loc, in septembrie, daca vom considera ca ii va permite lui Jean Pascal o pregatire mai buna pentru confruntarea cu Bute. Jean va boxa daca organismul sau va rezista si daca totul va fi in regula. Prioritatea este meciul cu Lucian Bute”, a declarat managerul lui Pascal, Yvon Michel, care a adaugat ca s-a gasit deja un potential adversar pentru luna viitoare, fara sa ii precizeze numele.

La 14 august, Jean Bedard, presedintele Interbox, si Lucian Bute au anuntat oficial ca data propusa pentru meciul contra lui Jean Pascal este sambata, 18 ianuarie 2014, confruntarea urmand sa aiba loc la Centre Bell din Montreal. In situatia in care Jean Pascal va fi indisponibil pentru data respectiva, clubul Interbox il va contacta pe boxerul canadian Adonis Stevenson pentru a lupta contra lui Lucian Bute, pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC.

Lucian Bute a fost operat la 9 mai, la bratul stang, meciul cu pugilistul canadian Jean Pascal, programat la 25 mai, fiind amanat.

Bute (31-1, 24 KO) a pierdut in mai 2012 centura IBF la supermijlocie si a mai luptat intr-un singur meci, cu rusul Denis Gracev in noiembrie.