Pe cine a convocat Piturca la NATIONALA: Mihai Balasa de la Viitorul si Alexandru Mateiu de la Brasov, in lotul de 23 de jucatori

678

Suporter-Romania4Victor Piturca a stabilit lotul de 23 de jucatori, toti legitimati la cluburi din tara, pentru stagiul de pregatire de la Estepona (Spania), din perioada 27 ianuarie – 7 februarie, potrivit site-ului Federatiei Romane de Fotbal.

Marea surpriza este juniorul Mihai Balasa (Viitorul Constanta), care a adunat doar 10 meciuri in Liga I la cei 18 ani impliniti pe 14 ianuarie. Viitorul are nu mai putin de 4 jucatori la lot, cei mai multi provenind de la Astra si Dinamo (cate 5) si Pandurii (3).

Pe acesti jucatori se va baza Victor Piturca in primul joc din cadrul stagiului, contra selectionatei divizionare a Poloniei, programat la Malaga in ziua de 2 februarie (21,45 – ora Romaniei).

Dupa acest meci, mai multi dintre jucatorii mentionati vor pleca inapoi la cluburi sau, daca vor fi convocati, vor trece la nationala de tineret Under 21, care, pe 6 februarie, va disputa la Tiraspol un meci amical contra reprezentativei similare a Republicii Moldova.

Alaturi de cei ramasi la Estepona vor sosi pe 4 februarie fotbalisti legitimati la cluburi de peste hotare si la Steaua Bucuresti, care vor completa lotul ce va aborda al doilea meci din cadrul stagiului, cel contra Australiei (6 februarie, de la ora 21,00 – ora Romaniei, la Marbella).

Faxurile de principiu pentru acesti din urma jucatori vor fi expediate pe 22 ianuarie, iar cele definitive (de confirmare sau de revocare) pe 2 februarie, in functie de starea lor sanatate, de forma sportiva si de statutul pe care il au la echipele lor de club, precizeaza FRF.

Lotul convocat miercuri de Piturca:

portari: Silviu Lung jr. (Astra Giurgiu), Alexandru Buzbuchi (FC Viitorul Constanta) si Cristian Balgradean (FC Dinamo Bucuresti);

fundasi: Alexandru Matel (Astra), Constantin Nica, Dragos Grigore, Srgian Luchin (toti de la FC Dinamo Bucuresti), Marius Valerica Gaman, Stefan Barboianu (ambii de la Astra), Mihai Balasa (FC Viitorul Constanta) si Laszlo Sepsi (FC CFR 1907 Cluj);

mijlocasi: Ionut Neagu (FC Otelul Galati), Mihai Radut, Dan Nistor, Alexandru Maxim (toti de la CS Pandurii Targu Jiu), Alexandru Mateiu (FC Brasov), Liviu Antal, Nicolae Stanciu (ambii de la FC Vaslui), Aurelian Chitu (FC Viitorul Constanta);

atacanti: Constantin Budescu (Astra), Gheorghe Teodor Grozav (FC Petrolul Ploiesti), Marius Silviu Alexe (FC Dinamo Bucuresti) si Denis Alibec (FC Viitorul Constanta).