Perchezitii de amploare la clubul Pandurii si acasa la Marian Condescu!

1624

Perchezitii de amploare la locuinta presedintelui clubului sportiv Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului de fotbal si la sediul din Capitala al Federatiei Nationale Mine Energie, Condescu fiind suspectat de spalare de bani si fals, potrivit mediafax.ro.

UPDATE: O arma de vanatoare si doi saci cu carne de vanat, ridicate de la locuinta lui Condescu

Politistii au ridicat, luni, o arma de vanatoare si doi saci cu carne de vanat de la locuinta din Targu Jiu a lui Marin Condescu, iar ginerele liderului sindical a plecat cu o masina a anchetatorilor, el declarand ca merge la Politie sa raspunda la toate intrebarile.

Ginerele liderului sindical, Radu Pavel, a declarat ca arma ridicata de politisti este detinuta legal, iar carnea este de la o vanatoare autorizata la care a fost duminica.

„Eu sunt vanator, cu acte in regula. Am fost duminica la o vanatoare autorizata si nu e niciun fel de problema. Totul a fost ridicat pentru a se face verificari si a se stabili ca e legal. Merg acum cu politistii tocmai pentru a raspunde la toate intrebarile”, a spus Radu Pavel.

Acesta a urcat intr-o masina a politistilor de la Biroul arme, explozibil si substante periculoase din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj.

Odata cu politistii de la Biroul arme, explozibil si substante periculoase au plecat si mascatii care au descins la locuinta lui Marin Condescu, presedintele Consiliului de Administratie al clubului sportiv Pandurii Targu Jiu.

Perchezitiile continua la sediul clubului sportiv Pandurii Targu Jiu si la sediul din Capitala al Federatiei Nationale Mine Energie.

UPDATE: Condescu: Am aflat de la jurnalisti despre perchezitii, nu m-a contactat nicio institutie de control

Presedintele Consiliului de Administratie al clubului sportiv Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, spune ca a aflat de la jurnalisti despre perchezitiile care au loc luni dimineata la locuinta sa si la sediul clubului de fotbal, el afirmand ca „orice control din partea statului este binevenit”.

„Nu m-a sunat nimeni de la vreo institutie sa ma intrebe ceva, stiu doar ce am aflat de la dumneavoastra si de la televiziunile care mi-au cerut un punct de vedere. Eu sunt in drum spre Targu Jiu acum si sper ca in cursul zilei sa aflu si eu mai multe despre ceea ce se intampla”, a declarat Condescu.

El a mai spus ca va merge „fara niciun fel de problema” la Politie sau la Parchet daca va fi chemat pentru clarificari si ca are un avocat care sa il insoteasca.

Intrebat despre imprumutul care ar face obiectul acestui dosar, Condescu a spus ca de-a lungul anilor, in masura in care a fost posibil, a imprumtat clubul sportiv Pandurii nu doar o data, ci de mai multe ori, iar operatiunile legate de aceste impumuturi au fost trecute in contabilitatea clubului.

Descinderile sunt coordonate de Politia Gorj si de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins la sediul clubului Pandurii Lignitul din centrul municipiului Targu Jiu si la vila pe care Marin Condescu o are in cartierul primaverii din oras. Marin Condescu nu a fost gasit de anchetatori acasa, fiind plecat din Targu Jiu cu echipa de fotbal Pandurii, care duminica seara a disputat un meci la Constanta, cu echipa Sageata Navodari.

La locuinta lui Condescu se aflau una dintre fiice si sotul acesteia, ei fiind cei care au discutat cu politistii despre perchezitie.

De asemenea, anchetatorii au descins si la sediul clubului Pandurii Lignitul Targu Jiu, unde au mai fost facute perchezitii si in cursul verii. Perchezitii au loc, luni dimineata, si la sediul din Capitala al Federatiei Nationale Mine Energie, al carei presedinte este Marin Condescu.

Potrivit unor surse judiciare, perchezitiile au loc intr-un dosar in care Condescu este suspectat de spalare de bani, fals si uz de fals, dupa ce ar fi imprumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior si i-ar fi recuperat, fara insa a trece in contabilitate aceste operatiuni.

Marin Condescu mai este cercetat intr-un dosar penal care are legatura tot cu un imprumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind inceputa initial in vara de Parchetul Judecatoriei Targu Jiu, care si-a declinat competenta catre Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.

In cursul primaverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finantator al clubului Pandurii, a depus trei plangeri penale impotriva lui Marin Condescu, cerand clarificari asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentantii CEO au cerut de mai multe ori inlocuirea lui Condescu din functia de presedinte al CA de la Pandurii, fara rezultat insa, o noua sedinta care vizeaza schimbarea acestuia din functie fiind programata la jumatatea acestei luni.