Peste 200 de jandarmi vor fi mobilizati pentru Supercupa Romaniei!

914

  Peste 200 de jandarmi vor asigura ordinea la Supercupa Romaniei, in care vor juca FC CFR Cluj şi FC Dinamo Bucureşti si care va avea loc sâmbătă seară pe stadionul „Arena Naţională” din Capitală, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti remis vineri.

  Potrivit acestuia, meciul a fost catalogat ca fiind unul cu grad ridicat de risc.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.30, doar pe bază de bilete şi invitaţii. Pentru acest meci organizatorul a pus în vânzare 26.985 de bilete; casele de bilete vor rămâne deschise şi în ziua meciului până la ora 21.00; controlul corporal al publicului la intrarea în stadion, accesul publicului prin turnicheţi, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Şi la meciul amical de fotbal dintre FC Steaua Bucureşti şi Litex Lovech, care va avea loc duminică seară pe stadionul Ghencea din Capitală, ordinea va fi asigurată de peste 200 de jandarmi, meciul fiind catalogat ca fiind unul cu grad mediu de risc.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.45 doar pe bază de bilete şi invitaţii. Pentru acest meci organizatorul a pus în vânzare 20.000 de bilete; casele de bilete vor rămâne deschise şi în ziua meciului până la ora 20.00.

Jandarmeria Capitalei le recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

Participanţii la aceste manifestări sportive trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Potrivit legii, spectatorilor le este interzis, printre altele: să pătrundă în stare vădită de beţie sau să consume băuturi alcoolice în arena sportivă; să pătrundă sau să încerce pătrunderea în incinta bazei sportive fără documente de acces sau prin încălcarea normelor legale de acces stabilite de organizator; să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen; să introducă sau să încerce introducerea de băuturi alcoolice în arena sportivă, petarde, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă.

Sursa: AGERPRES