Petrolul a incasat-o cu 5-1 de la Swansea City! Video!

1972

Petrolul Ploiesti a incasat cinci goluri in deplasarea de la Swansea City fiind invinsa cu scorul de 5-1 (3-0). Potrivit agerpres.ro golurile au fost marcate de Wayne Routledge (14, 25), Michu (22), Pecanha (58, autogol) si Alejandro Pozuelo (71) pentru galezi, iar golul de onoare al Petrolului a fost semnat de Gicu Grozav (87).

www.Sport.ro

Debutul partidei a fost unul destul de echilibrat, fara ocazii la cele doua parti, dar lucrurile s-au schimbat dupa primul sfert de ora, galezii reusind sa puncteze de trei ori in decurs de numai 11 minute. Swansea City a deschis scorul in min. 14, cand Shelvey a centrat excelent in careu, iar sutul lui Wayne Routledge a fost deviat nefericit de Hoban in propria poarta. Echipa lui Laudrup si-a majorat avantajul in min. 22, cand Shelvey a centrat din nou excelent, Pecanha a respins mingea reluata de Pablo, iar Michu a fost pe faza a trimis balonul in plasa: 2-0. Routledge a ridicat scorul la unul de forfait (25), marcand din plonjon la centrarea lui Pablo, in urma unui contraatac: 3-0.

Petrolul nu a aratat nimic in ofensiva si s-a clatinat in alte randuri in aparare, dar Routledge (30 – mingea a sters bara transversala) si Bony (42) au ratat ocazii mari.

Swansea a inceput in forta si repriza secunda, cu o bara a lui Bony (47), care s-a desprins usor de Geraldo. Pablo a amenintat si el poarta lui Pecanha, mingea trecand razant cu transversala (50). Michu l-a imitat in min. 53. Apoi, in min. 58, scorul a devenit 4-0 pentru gazde, dupa ce Wilfried Bony a reluat centrarea lui Michu cu capul, iar portarul Pecanha a scapat balonul plasa. Swansea a marcat al cincilea gol prin Alejandro Pozuelo (71), angajat de Michiu, la o faza in care apararea Petrolului nu a avut reactie.

Primul sut pe poarta al Petrolului a venit in min. 83, cand a sutat Camara, fara probleme pentru Vorm.

Petrolul a reusit, in cele din urma, golul de onoare, prin Gicu Grozav, care a avut o reusita de senzatie, din foarfeca (87), dupa o centrare a lui Guilherme.

Echipa lui Contra a avut perioade foarte slabe in acest meci, in care Swansea ar fi putut sa mai marcheze si alte goluri.

Mansa secunda va avea loc la Ploiesti, pe 29 august, iar Petrolul nu poate spera la mai mult decat o victorie de palmares.