Pirelli anunta RETRAGEREA din F1!

1227

Formula 1 - Pirelli Tyre TestingPirelli, furnizorul unic de pneuri pentru echipele angrenate in Campionatul Mondial de Formula 1, a amenintat ca s-ar putea retrage din acesta competitie la finalul sezonului, daca nu va semna cat mai rapid un nou contract cu oficialii Marelui Circ, valabil incepand din 2014, informeaza Reuters.

Directorul departamentului competitii din cadrul Pirelli, Paul Hembery, a precizat ca firma italiana risca sa intre in criza de timp in ceea ce priveste realizarea designului si testelor necesare pentru ca noile pneuri sa poata fi conforme cu reglementarile complet diferite care vor intra in vigoare din editia 2014 a Formule 1.

„Pe 1 septembrie, ar trebui sa ne intalnim cu reprezentantii echipelor pentru a le explica tot ceea ce trebuie sa stie in privinta pneurilor pentru viitorul sezon. Acum am trecut de jumatatea lunii mai, asa ca va puteti imagina cat de ridicol este sa nu avem inca parafate contractele. Asa ca poate nu vom mai fi aici, oricum…”, a precizat Hembery.

Acesta a avertizat ca problema este una „cat se poate de serioasa, deoarece schimbarile pentru anul viitor sunt atat de substantiale incat responsabilii acestui sport trebuie sa ia rapid o decizie”.

Incepand din sezonul viitor, monoposturile de Formula 1 vor utiliza noile motoare de 1,6 litri V6 supraalimentate, cu sisteme de recuperare a energiei, iar pneurile vor trebui la randul lor modificate radical pentru a se preta noilor caracteristici.

Cauciucurile produse de Pirelli au fost puternic criticate de la inceputul acestui sezon, pentru vulnerabilitatea lor, echipele de Formula 1 acuzand faptul ca pneurile se uzeaza foarte repede, fiind necesare prea multe opriri la boxe.