Piturca: Sansele la castigarea grupei s-au diminuat. Ne vom bate cu Ungaria la locul 2!

942

Selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, a declarat, marti seara, dupa infrangerea din meciul cu Olanda, scor 1-4, ca pregatise jocul pentru un rezultat in favoarea oaspetilor in repriza a doua, dar nu se astepta ca „tricolorii” sa fie condusi inca de la pauza.

„Jocul era pregatit pentru un scor in favoarea Olandei, dar in a doua repriza. Am reusit sa revenim la un gol, dar faza din ultimul minut al primei reprize a fost decisiva. Am pierdut de o maniera categorica, insa este pacat ca am avut multe ocazii din actiune, lucru pe care echipa Olandei nu a reusit sa-l aibe. A inscris trei goluri din faze fixe si unul pe contraatac. In toate meciurile din ultimul timp am atacat. Nu putem spune ca Olanda pe faza ofensiva ne-a facut sah-mat. La fazele de poarta sta mult mai bine. Am avut momente bune de joc, iar adversarul nu ne-a bagat in propriul careu. Nu ma asteptam la acest scor, este nedrept. Am pierdut o batalie, iar sansele la castigarea grupei s-au diminuat. Probabil ca pentru locul doi ne vom bate cu vecina noastra Ungaria”, a spus Piturca.

Tehnicianul roman considera ca meciul cu Olanda a venit mult prea repede dupa cel de la Istanbul cu Turcia.  „Luam goluri din faze fixe. In toate meciurile, adversarii nostri si-au creat multe ocazii din astfel de faze. Sunt multe cauze care duc la asta. Valoarea jucatorilor impotriva carora evoluam, gereselile inerente pe care le facem si atentia la marcaj. Daca am pierdut acum, am putea spune ca nu a fost o idee buna sa folosesc acelasi «11» ca la Istanbul, dar era greu sa schimbi o echipa care a jucat aproape perfect. Am avut un meci foarte greu la Istanbul, iar partida cu Olanda a venit prea repede. S-a mai intamplat ca la al doilea joc fotbalistii sa nu reactioneze ca in primul meci. Asa s-a intamplat si la prima dubla din preliminarii” .