Piturca scandal cu Porumboiu: Niciodata nu o sa-i mai raspund la telefon! Vezi cand revine Mutu la Nationala!

598

Dupa dubla cu Estonia si Andorra in care au castigat sase puncte, pe jucatorii lui Piturca ii asteapta doua meciuri de foc, cu Turcia, in deplasare, pe 12 octombrie, iar apoi confruntarea de pe teren propriu cu Olanda, pe 16 octombrie. Victor Piturca a vorbit despre situatia lui Adrian Mutu, care va fi rechemat la nationala abia atunci cand se va impune ca titular la Ajaccio.

“Am discutat cu Mutu aseara, mi-a spus ca se simte bine din punct de vede fizic. Are nevoie sa joace! Daca evolueaza 60-70 de minute in urmatorul meci, apoi titular in toate celelalte, este bine. Dar e foarte greu, e un campionat fizic, puternic. Nu-i va fi usor.Echipa nationala are nevoie de Mutu, dar de un Mutu pus foarte bine la punct fizic. La echipa nationala nu poti sa joci daca nu alergi de la 12 kilometri in sus. La mine, jucatorul trebuie sa fie umil cand vine la nationala si sa fie perfect din punct de vedere fizic”, a spus Piturca la Dolce Sport.

Piturca a comentat si scandalul iscat in jurul neconvocarii lui Lucian Sanmartean la nationala si a dezvaluit discutia pe care a avut-o cu Adrian Porumboiu la telefon.

“Nu i-am spus niciodata lui Porumboiu sa il puna pe Sanmartean sa se retraga de la nationala. Niciodata nu-i voi mai raspunde la telefon! Mi-a spus «Bai Piti, eu am bagat 35 de milioane in echipa… ». I-am raspuns «Foarte bine, sunt jucatorii tai. Poti sa faci ce vrei cu ei. Daca vrei, spune-le sa se retraga de la nationala». Atat!

S-a facut mare tam-tam cand am spus ca Tanase e titularul postului. Am spus de fapt ca e titular pentru meciul cu Estonia. Prefer sa aduc un pusti ca Maxim, de perspectiva, si care sa reactioneze corect chiar daca il bag numai cinci minute, decat pe Sanmartean, care ati vazut cum a jucat cu Inter, cand a intrat pe parcursul partidei”, a mai spus Piturca la Dolce Sport.

Selectionerul a explicat care este strategia sa in ceea ce priveste selectia jucatorilor.

“In general, am chemat jucatorii care au evoluat mai mult pentru echipele de club. Daca nu joaca la club e foarte greu din punct de vedere fizic sa intre intr-un meci al nationalei. Trebuie sa te impui, sa demonstrezi ca meriti sa joci in locul altcuiva. Daca nici antrenorul de la club nu te baga, inseamna ca nu esti de nivelul echipei. Jucatorii trebuie sa fie umili cand vin la nationala”, a mai spus el.