Plusenko S-A RETRAS de la Europene: Pur si simplu nu pot patina!

649

EVGENI PLUSHENKORusul Evgheni Plusenko s-a retras joi de la Campionatele Europene de patinaj artistic care au loc la Zagreb, dupa agravarea problemelor pe care le are la spate, in cursul programului scurt al concursului masculin, precizeaza Reuters.

Campionul olimpic din 2006 a cazut in timp ce incerca sa execute un triplu Axel si a ratat apoi o saritura cvadrupla, acumuland doar 74,82 puncte, departe de recordul sau personal (91,30 pct), clasandu-se pe un dezamagitor loc sase dupa programul de joi.

„Pur si simplu nu pot patina asa cum o fac in mod normal, iar motivul este simplu: accidentarea de la spate, care ma deranjeaza de mult timp”, a explicat Plusenko, care viza la Zagreb cucerirea celui de-al 8-lea sau titlu european.

Dupa programul scurt, lider al concursului masculin este francezul Florent Amodio, cu 89,82 pct, urmat de spaniolul Javier Fernandez – 88,80 pct si de un alt patinator francez, Brian Joubert – 83,94 pct. Reprezentantul Romaniei, Zoltan Kelemen, s-a situat pe locul 16, cu 57,77 pct, obtinand calificarea pentru programul liber, programat sambata.