Premiera in lume! Nationala Romaniei joaca in campionatul intern din lipsa de echipe

874

Nationala de junioare a Romaniei, care s-a clasat pe locul patru la CM din Muntenegru, va evolua in editia 2012-2013 a Ligii Nationale de handbal, dupa retragerea nou-promovatei Terom Z Iasi.

Formatia ieseana s-a retras din Liga Nationala, desi promovase, din motive financiare, astfel ca FR Handbal a oferit sansa de a evolua pe prima scena urmatoarelor doua clasate la turneul de baraj, Rapid Bucuresti si Tomis Constanta, dar ambele au declinat oferta, din aceleasi motive financiare.

In cadrul Consiliului de Administratie al FR Handbal, de vineri, s-a avansat si aprobat propunerea ca lotul de junioare, sub egida Centrului National de Excelenta sa evolueze in Liga Nationala. Astfel, lotul de junioare va fi a 12-a echipa a campionatului in sezonul 2012-2013.

Nu vor face parte insa din aceasta echipa jucatoarele Dedu, Pricopi (Corona Brasov), respectiv Perianu (Dunarea Braila), care nu au primit acceptul cluburilor, fiind titulare.

„Incepem sezonul cu 12 echipe la baieti, iar la fete erau 11, dupa retragerea celei din Iasi, asa ca s-a decis la sedinta CA de astazi, in unanimitate, ca cea de-a 12-a sa fie lotul de junioare, care a avut o comportare buna spre foarte buna la Mondiale. Decizia a fost luata in interesul echipei nationale si, chiar daca pare un experiment, avem incredere ca poate da rezultate bune. La finalul sezonului va retrograda astfel o singura echipa, lotul de junioare urmand a fi retras. Daca vor avea o comportare peste asteptari, sigur ca ne vom gandi la o solutie permanenta pentru viitor”, a declarat presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, pentru Mediafax.